Харчові продукти й напої
Показник Метод Поживні середовища
Аероби ДСТУ ISO 6222, SMDP, SMWW, EPA, AOAC, BAM, APHA, ISO, USDA

Декстрозний агар

Агар поживний для підрахунку на чашках

Сульфітредукувальні клостридії, Clostridium perfringens ДСТУ EN 26461 ДСТУ ISO 7937, ДСТУ ISO 15213, APHA, DIN

Анаеробний агар

Основа агару для Clostridium perfringens (m-CP) Посилений клостридіальний агар (RCA)

TSC-агар

Желатинове середовище з лактозою

Нітратне середовище для визначення рухливості

Лаурилсульфатний бульйон

Коліформи, Escherichia coli ДСТУ ISO 4832, ДСТУ ISO 9308, ISO 16649, SMDP, APHA, SMWW, AOAC, BAM

Бульйон МакКонкі

Хромогенний агар для коліформ і Escherichia coli

Лактозний TTC-агар із тергітолом

Агар Ендо

Агар Левіна EMB

Агар МакКонкі

VRB-агар

Бульйон із дімантовим зеленим і жовчу 2 %

ВСР-агар

Триптон-соєвий агар

Триптон-соєвий агар із жовчу

Бульйон із триптофаном

Ацетамідний бульйон

Pseudomonas aeruginosa UNE-EN 12780, EN ISO 16266, DIN, EP, USP, BAM, AOAC

Середовище Кінга В

Поживний агар

Агар Pseudomonas CN

Цетримідний агар

Legionella ДСТУ ISO 11731

Агар Pseudomonas F

Агар Pseudomonas

Агар CYE для Legionella

Бульйон з іргасаном, тікарциліном і хлоратом калію

Yersinia enterocolitica ДСТУ ISO 10273:2007 (ISO 10273:2003, IDT), APHA, BAM, ISO

Селективний агар для Yersinia

Агар SS із дезоксихолатом натрію та хлоридом кальцію (SSDC)

Бульйон Фрейзера

Listeria ДСТУ ISO 11290, AOAC, BAM, APHA, USDA

Агар Оксфорд Агар

РALCAM

Хромогенний агар для Listeria

Бульйон для підтвердження утилізації вуглеводів

Триптон-соєвий агар і з дріжджовим екстрактом

Агар Болтона

Campylobacter ДСТУ ISO 10272, BAM

Агар Кармалі

Колумбійський агар

Забуферена пептонна вода

Salmonella ДСТУ ISO 6579, APHA, AOAC, BAM, SMWW

Агар із діамантовим зеленим

Модифіковане напіврідке середовище Раппапорта–Василіадіса

Ксилозо-лізиновий агар (XLD)

Агар поживний

Трицукровий агар із залізом

Агар із сечовиною за Крістенсеном

Хромогенний агар для Salmonella