Поживні середовища – вода
Показник Метод Поживні середовища
ДСТУ ISO 6222, SMDP, SMWW, Декстрозний агар
EPA, AOAC, BAM, APHA, ISO, Агар поживний для підрахунку на чашках
USDA
Сульфітредукувальні клостридії, Clostridium perfringens ДСТУ EN 26461, APHA, DIN

Анаеробний агар

Основа агару для Clostridium perfringens (m-CP)

Посилений клостридіальний агар (RCA)

TSC-агар

Желатинове середовище з лактозою

Нітратне середовище для визначення рухливості

Коліформи, Escherichia coli

ДСТУ ISO 9308, SMDP, APHA, SMWW, AOAC, BAM

Бульйон МакКонкі

Хромогенний агар для коліформ і Escherichia coli

Лактозний TTC-агар із тергітолом

Агар Ендо

Агар Левіна EMB

Агар МакКонкі

VRB-агар

Бульйон із діамантовим зеленим і жовчу 2 %

ВСР-агар

Триптон-соєвий агар

Триптон-соєвий агар із жовчу

Бульйон із триптофаном

Ентерококи ДСТУ ISO 7899, SMWW, EPA

Середовище Сланца–Бартлі

Жовчно-ескуліновий агар з азидом натрію

Хромогенний агар для ентерококів

Агар для стрептококів KF

Азидно-декстрозний бульйон

Агар з канаміцином, ескуліном і азидом

Pseudomonas aeruginosa UNE-EN 12780, EN ISO 16266, DIN, EP, USP, BAM, AOAC

Ацетамідний бульйон

Середовище Кінга В

Поживний агар

Агар Pseudomonas CN

Цетримідний агар

Агар Pseudomonas F

Агар Pseudomonas Р

Legionella ДСТУ ISO 11731 Агар CYE для Legionella