Сучасне лабораторне обладнання, яке дозволяє провести одночасне визначення ряду показників молока чи молочних продуктів у короткі терміни. За рахунок використання запатентованих методів отримують показники, що мають високу кореляцію з арбітражними методами. Такі прилади широко застосовують при вхідному контролі сировини та на етапі контролю готової продукції на молокопереробних підприємствах у якості експрес-аналізаторів.
MilkoScan Mars – це ІЧ-аналізатор молока та молочних продуктів, який дозволяє прискорити час проведення дослідження і підвищити його точність. Аналізатор MilkoScan Mars поставляється з готовими калібруваннями, які гарантують високу точність упродовж багатьох років роботи і зменшують вплив людського фактору на результати лабораторних аналізів. Прилад готовий до роботи відразу після підключення до мережі живлення. Надійна проточна система зводить до мінімуму технічне обслуговування, а завдяки ефективності та точності встановлених калібрувальних параметрів забезпечується оптимальна витрата сировини і постійна якість молочних продуктів.
Досліджувані продукти | Параметри |
Молоко, вершки | Молочний жир, білок, лактоза, сухий молочний залишок, сухий знежирений молочний залишок, точка замерзання (лише у молоці) |
Переваги:
Функція контролю домішок
Технічні характеристики:
Характеристики | Значення | |
Габарити (шир. х глиб. х вис.) |
345 x 280 x 285 мм | |
Вага | 10,5 кг | |
Живлення | 100–240 В, 50/60 Гц | |
Енергоспоживання | 12 В, 5 A, 60 Вт | |
Температурний діапазон | 5–35 °C | |
Відносна вологість | < 80% | |
Вимоги до установки | Для забезпечення нормальної роботи прилад потрібно установлювати на стійку рівну поверхню на відстані від приладів, які створюють підвищену вібрацію | |
Рівень шуму | < 70 дБ (A) | |
Діапазон вимірювання | 0–48 % Жир 0–6 % Білок 0–50 % Сухі речовини |
0–12% СЗМЗ 0–6 % Лактоза |
Точність | КВ ≤ 1% для основних компонентів сирого молока від корів (жир, білок, лактоза, вміст сухих речовин, сухий знежирений молочний залишок) | |
Відтворюваність | КВ ≤ 0,5% для основних компонентів сирого молока від корів (жир, білок, лактоза, вміст сухих речовин, сухий знежирений молочний залишок) | |
Час дослідження | 1 хвилина (молоко) | |
Об’єм зразку | 6 мл | |
Температура зразку | 5–40 °C (проба має бути гомогенною) | |
Очистка | Автоматична та запрограмована | |
Калібрування | Коректування нахилу та точки перетину калібрувальної кривої | |
Мережеві підключення | Mosaic |
Можливі калібрування:
Молоко | Жир, білок, лактоза, вміст сухих речовин, сухий знежирений молочний залишок, точка замерзання |
Вершки | Жир, білок, лактоза, вміст сухих речовин, сухий знежирений молочний залишок |
Загальне калібрування для скринінгу фальсифікатів | Готове для використання калібрування для скринінгу фальсифікованого та забрудненого сирого молока від корів |
Додаткові калібрування | Готове для використання калібрування для сечовини, сахарози, формальдегіду, соди, нітрату калію |
Із MilkoScan Mars Ви можете:
MilkoScan™ FT3 пропонує новий інтелектуальний підхід до аналізу рідких та напівтвердих молочних продуктів на основі FTIR-технології для аналізу молока – із малими експлуатаційними витратами, безвідмовною роботою та безпрецедентною повторюваністю результатів.
MilkoScan™ FT3 є найкращим аналізатором для лабораторій якості молокопереробних підприємств. Швидкість проведення одного тесту – 30 секунд, 120 тестів за годину.
Досліджувані продукти:
Молоко сире, пастеризоване, вершки, сироватка, йогурт, шоколадне молоко, сметана, різноманітні молочні напої, сироваткові концентрати та інше.
Застосування приладу:
Контроль сировини, стандартизація молока, перевірка на фальсифікат, контроль процесу та його оптимізація, а також контроль якості впродовж усього процесу виробництва молока та молочних продуктів.
Технічні характеристики:
Включені калібрування | |||
Молоко | Жир, білок, загальний вміст сухої речовини, сухий знежирений молочний залишок (СЗМЗ), лактоза (включаючи продукти з низьким вмістом лактози), глюкоза, галактоза, густина, сечовина, титрована кислотність, вільні жирні кислоти, казеїн, лимонна кислота | ||
Вершки | Жир, білок, лактоза, загальний вміст сухої речовини, сухий знежирений молочний залишок (СЗМЗ) | ||
Сироватка та сироватковий перміат | Жир, білок, лактоза, загальний вміст сухої речовини, сухий знежирений молочний залишок (СЗМЗ), титрована кислотність | ||
Додаткові калібрування | |||
Концентрована молочна сироватка та перміат | Жир, білок, лактоза, загальний вміст сухої речовини, сухий знежирений молочний залишок (СЗМЗ), титрована кислотність | ||
Концентроване та збагачене молоко | Жир, білок, лактоза, лактоза, загальний вміст сухої речовини, сухий знежирений молочний залишок (СЗМЗ) | ||
Йогурт & Ферментовані продукти | Жир, білок, лактоза, лактоза, загальний вміст сухої речовини, сухий знежирений молочний залишок (СЗМЗ),, глюкоза, фруктоза, сахароза, загальний вміст цукру, молочна кислота | ||
Десерти та Морозиво | Жир, білок, лактоза, загальний вміст сухої речовини, сухий знежирений молочний залишок, (СЗМЗ), глюкоза, фруктоза, сахароза, загальний вміст цукру | ||
Точка замерзання (FP) | Точка замерзання молока, точка замерзання вершків (за допомогою датчика провідності) | ||
*Нецільові моделі для виявлення фальсифікації (моделі ASM) | Інструмент для створення калібрувань на пошук фальсифікату та готові до використання моделі скринінгу молока. Моделі ASM для: сирого коров'ячого молока, сирого молока буйвола, переробленого молока | ||
*Цільові моделі для виявлення фальсифікації (TAM) | Сульфат амонію Ціанурова кислота Формальдегід Глюкоза Гідроксипролін Мальтодекстрин |
Мальтоза Меламін Бікарбонат натрію Карбонат натрію Хлорид натрію Цитрат натрію |
Нітрит натрію Сорбітол Сахароза Додана сечовина Додана вода |
Діапазон калібрування | Згідно паспорта калібрувань APP NOTE | ||
Точність (молоко) | <1.0% CV (F, P, L, TS) (гарантована) <0.8% CV (F, P, L, TS) (типова) <4.0 m°C (FP) точка замерзання |
||
Повторюваність (молоко) | <0.25% CV (F, P, L) <0.20% CV (TS) <1 m°C (FP) |
||
Відтворюваність (молоко) | <0.5% CV (F, P, L, TS) | ||
Відтворюваність (молоко та вершки) | <0.5% | ||
Процедура налаштування | Автоматична процедура нахилу/перетину | ||
Об'єм зразка молока та вершків | <8.0 mL | ||
Час вимірювання (молоко) | 30 секунд | ||
Температура зразка | 5–55 °C (зразок має бути однорідним) | ||
Температура навколишнього середовища | 10–35 °C | ||
Вдосконалена проточна система | Автоматичне встановлення нуля та чищення. Очищення визначається відповідно до властивостей та автоматично налаштовується для кожного конкретного типу зразка | ||
Автоматичний контроль вологості | Захищена автоматична система сушіння | ||
Інтелектуальна діагностика | Вбудовані ідентифікаційні чіпи для реєстрації часу зносу, історії обслуговування та усунення несправностей | ||
Мережеві можливості | LIMS, FossManager™ | ||
Якість демінералізованої води | ISO Grade 3 / ASTM Type IV or better | ||
Вага та розміри (Ш х Г х В)* | 43 кг, 750х145х408 мм |
Використання датчика провідності для оптимальної продуктивності MilkoScan™ FT3 відповідає вимогам AOAC (Асоціація хіміків-аналітиків) та IDF (Міжнародна молочна федерація).