Інфрачервоні аналізатори молока FOSS

Сучасне лабораторне обладнання, яке дозволяє провести одночасне визначення ряду показників молока чи молочних продуктів у короткі терміни. За рахунок використання запатентованих методів отримують показники, що мають високу кореляцію з арбітражними методами. Такі прилади широко застосовують при вхідному контролі сировини та на етапі контролю готової продукції на молокопереробних підприємствах у якості експрес-аналізаторів.

MilkoScan Mars

MilkoScan Mars – це ІЧ-аналізатор молока та молочних продуктів, який дозволяє прискорити час проведення дослідження і підвищити його точність.

Аналізатор MilkoScan Mars поставляється з готовими калібруваннями, які гарантують високу точність упродовж багатьох років роботи і зменшують вплив людського фактору на результати лабораторних аналізів. Прилад готовий до роботи відразу після підключення до мережі живлення. Надійна проточна система зводить до мінімуму технічне обслуговування, а завдяки ефективності та точності встановлених калібрувальних параметрів забезпечується оптимальна витрата сировини і постійна якість молочних продуктів.

Досліджувані продукти Параметри
Молоко, вершки Молочний жир, білок, лактоза, сухий молочний залишок, сухий знежирений молочний залишок, точка замерзання (лише у молоці)

Переваги:

  • Апробована технологія дослідження молочних продуктів FTIR, впроваджена на більш ніж 5000 виробництв по всьому світу
  • Проточна система подачі продукту з мінімальним обсягом технічного обслуговування
  • Експрес-контроль якості – протягом хвилини результати, що містять шість параметрів і дані про наявність домішок
  • Завдяки простому у використанні інтерфейсу обладнання може використовуватися не тільки кваліфікованими лаборантами

Функція контролю домішок

  • Технологія FTIR надає унікальну можливість контролю молока, підтверджуючи відомі і виявляючи невідомі аномалії (калібрування на цільові та нецільові фальсифікати)
  • Виявлення присутності води

Технічні характеристики:

Характеристики Значення
Габарити (шир. х глиб. х вис.) 345 x 280 x 285 мм
Вага 10,5 кг
Живлення 100–240 В, 50/60 Гц
Енергоспоживання 12 В, 5 A, 60 Вт
Температурний діапазон 5–35 °C
Відносна вологість < 80%
Вимоги до установки Для забезпечення нормальної роботи прилад потрібно установлювати на стійку рівну поверхню на відстані від приладів, які створюють підвищену вібрацію
Рівень шуму < 70 дБ (A)
Діапазон вимірювання 0–48 % Жир 0–6 % Білок 0–50 % Сухі речовини 0–12% СЗМЗ 0–6% Лактоза
Точність КВ ≤ 1% для основних компонентів сирого молока від корів (жир, білок, лактоза, вміст сухих речовин, сухий знежирений молочний залишок)
Відтворюваність КВ ≤ 0,5% для основних компонентів сирого молока від корів (жир, білок, лактоза, вміст сухих речовин, сухий знежирений молочний залишок)
Час дослідження 1 хвилина (молоко)
Об’єм зразку 6 мл
Температура зразку 5–40 °C (проба має бути гомогенною)
Очистка Автоматична та запрограмована
Калібрування Коректування нахилу та точки перетину калібрувальної кривої
Мережеві підключення Mosaic

Можливі калібрування:

Молоко Жир, білок, лактоза, вміст сухих речовин, сухий знежирений молочний залишок, точка замерзання
Вершки Жир, білок, лактоза, вміст сухих речовин, сухий знежирений молочний залишок
Загальне калібрування для скринінгу фальсифікатів Готове для використання калібрування для скринінгу фальсифікованого та забрудненого сирого молока від корів
Додаткові калібрування Готове для використання калібрування для сечовини, сахарози, формальдегіду, соди, нітрату калію

Із MilkoScan Mars Ви можете:

  • Бути впевнені, що платите розумну ціну за поставлене молоко на підставі оперативного аналізу
  • Оптимізувати виробництво і забезпечити стабільність параметрів продукції
  • Виявляти фальсифікати або випадкові забруднення молока, гарантуючи надійну якість продукції
  • Виконувати швидкі перевірки готової продукції, що відвантажується з підприємства

MilkoScan FT3 (FOSS)

MilkoScan™ FT3 пропонує новий інтелектуальний підхід до аналізу рідких та напівтвердих молочних продуктів на основі FTIR-технології для аналізу молока – із малими експлуатаційними витратами, безвідмовною роботою та безпрецедентною повторюваністю результатів. MilkoScan™ FT3 є найкращим аналізатором для лабораторій якості молокопереробних підприємств. Швидкість проведення одного тесту – 30 секунд, 120 тестів за годину.

Досліджувані продукти:

Молоко сире, пастеризоване, вершки, сироватка, йогурт, шоколадне молоко, сметана, різноманітні молочні напої, сироваткові концентрати та інше.

Застосування приладу:

Контроль сировини, стандартизація молока, перевірка на фальсифікат, контроль процесу та його оптимізація, а також контроль якості впродовж усього процесу виробництва молока та молочних продуктів.

Технічні характеристики:

Включені калібрування
Молоко Жир, білок, загальний вміст сухої речовини, сухий знежирений молочний залишок (СЗМЗ), лактоза (включаючи продукти з низьким вмістом лактози), глюкоза, галактоза, густина, сечовина, титрована кислотність, вільні жирні кислоти, казеїн, лимонна кислота
Вершки Жир, білок, лактоза,загальний вміст сухої речовини, сухий знежирений молочний залишок (СЗМЗ),
Сироватка та сироватковий перміат Жир, білок, лактоза, загальний вміст сухої речовини, сухий знежирений молочний залишок (СЗМЗ), титрована кислотність
Додаткові калібрування
Концентрована молочна сироватка та перміат Жир, білок, лактоза, загальний вміст сухої речовини, сухий знежирений молочний залишок (СЗМЗ), титрована кислотність
Концентроване та збагачене молоко Жир, білок, лактоза, лактоза, загальний вміст сухої речовини, сухий знежирений молочний залишок (СЗМЗ),
Йогурт & Ферментовані продукти Жир, білок, лактоза, лактоза, загальний вміст сухої речовини, сухий знежирений молочний залишок (СЗМЗ), глюкоза, фруктоза, сахароза, загальний вміст цукру, молочна кислота
Десерти та Морозиво Жир, белок, лактоза, общее содержание сухого вещества, сухой обезжиренный молочный остаток, (СОМО), глюкоза, фруктоза, сахароза, общее содержание сахара
Точка замерзання (FP) Точка замерзання молока, точка замерзання вершків (за допомогою датчика провідності)
*Нецільові моделі для виявлення фальсифікації (моделі ASM) Інструмент для створення калібрувань на пошук фальсифікату та готові до використання моделі скринінгу молока. Моделі ASM для: сирого коров'ячого молока, сирого молока буйвола, переробленого молока
*Цільові моделі для виявлення фальсифікації (TAM) Сульфат амонію Ціанурова кислота Формальдегід Глюкоза Гідроксипролін Мальтодекстрин Мальтоза Меламін Бікарбонат натрію Карбонат натрію Хлорид натрію Цитрат натрію Нітрит натрію Сорбітол Сахароза Додана сечовина Додана вода
Діапазон калібрування Згідно паспорта калібрувань APP NOTE
Точність (молоко) <1.0% CV (F, P, L, TS) (гарантована) <0.8% CV (F, P, L, TS) (типова) <4.0 m°C (FP) точка замерзання
Повторюваність (молоко) <0.25% CV (F, P, L) <0.20% CV (TS) <1 m°C (FP)
Відтворюваність (молоко) <0.5% CV (F, P, L, TS)
Відтворюваність (молоко та вершки) <0.5%
Процедура налаштування Автоматична процедура нахилу/перетину
Об'єм зразка молока та вершків <8.0 mL
Час вимірювання (молоко) 30 секунд
Температура зразка 5–55 °C (зразок має бути однорідним)
Температура навколишнього середовища 10–35 °C
Вдосконалена проточна система Автоматичне встановлення нуля та чищення. Очищення визначається відповідно до властивостей та автоматично налаштовується для кожного конкретного типу зразка
Автоматичний контроль вологості Захищена автоматична система сушіння
Інтелектуальна діагностика Вбудовані ідентифікаційні чіпи для реєстрації часу зносу, історії обслуговування та усунення несправностей
Мережеві можливості LIMS, FossManager™
Якість демінералізованої води SO Grade 3 / ASTM Type IV or better
Вага та розміри (Ш х Г х В)* 43 кг, 750х145х408 мм

Використання датчика провідності для оптимальної продуктивності MilkoScan™ FT3 відповідає вимогам AOAC (Асоціація хіміків-аналітиків) та IDF (Міжнародна молочна федерація).

Вас також може зацікавити