Спектрометрический метод
Спектрометрический метод

Подходит для большинства молочных продуктов. Может проводиться определение после ферментативного разложения лактозы: ДСТУ ISO 5765-1:2005 «Молоко сухе, суміші для морозива сухі та плавлений сир. Визначення вмісту лактози. Частина 1. Ферментний метод з використанням глюкозного компоненту лактози»; ДСТУ ISO 5765-2:2005 (IDF 79-2:2002) «Молоко сухе, суміші для морозива сухі та плавлений сир. Визначення вмісту лактози. Частина 2. Ферментний метод з використанням галактозного компонента лактози, або без нього»; ДСТУ ISO 5548/IDF 106:2014 «Казеїни та казеїнати. Визначення масової частки лактози фотометричним методом».

Поляриметрический метод
Поляриметрический метод

Этот метод позволяет провести определение лактозы в сухом молоке (ДСТУ 7379:2013 «Молоко сухе. Визначення лактози поляриметричним методом») і сироватці молочній (ДСТУ 7515:2014 «Сироватка молочна. Технічні умови (додаток Б»).

CDR Foodlab
CDR Foodlab

С помощью набора реактивов анализатор позволяет быстро определить содержание лактозы в некоторых молочных продуктах.

Определение лактозы с помощью ИК-анализаторов
Определение лактозы с помощью ИК-анализаторов

Определение показателей молочных продуктов с помощью анализаторов позволяет сократить время исследования и средства на приобретение необходимой реагентики (ДСТУ ISO 9622:2013 «Молоко незбиране. Визначення вмісту молочного жиру, білка та лактози. Настанова з експлуатації вимірювальних приладів для роботи в середній частині інфрачервоного спектра випромінення»).