facebook
Поляриметричний метод визначення масової частки сахарози в молочних продуктах

Цей метод застосовується для швидкого визначення кількості доданих цукрів до молочних продуктів під час технологічного перероблення. Переважно використовується в дослідженні згущеного молока та сухих сумішей для морозива.

отримати комерційну пропозицію

Суть методу базується на поляриметричному визначенні масової частки сахарози у фільтраті після хімічного руйнування лактози за допомогою гідроксиду амонію (NH4OH).

Для проведення дослідження знадобиться поляриметр із міжнародною цукровою шкалою.

Поляриметр Hanon серії P з технологією автоматичного фотоелектричного контролю характеризуються високою точністю й зручністю в експлуатації. Вимірюючи оптичне обертання, прилади аналізують концентрацію і чистоту речовин.

Особливості Hanon:

  • Контроль температури: вбудований термостат Пельтьє, який автоматично контролює температуру зразка у діапазоні від 10 до 50°C
  • Система налаштування власних калібрувань
  • Додаткові стандартні поляризаційні трубки з програмним забезпеченням для калібрування користувачем
  • Великий кольоровий сенсорний дисплей та інноваційний програмний інтерфейс забезпечують надзвичайно зручне керування пристроєм і збирання даних. P810/P850 мають 5,6-дюймовий TFT-дисплей, а P810 Pro/P850 Pro – 8-дюймовий TFT-дисплей
  • Джерело світла – світлодіоди високої яскравості з терміном служби понад 100000 годин

Технічні характеристики приладів Hanon серії P

Параметри Модель
P810 P810 Pro P850 P850 Pro
Діапазон вимірювання ± 89,99°;  ± 259°Z
Змінні параметри Оптичне обертання; відносне оптичне обертання; концентрація; одиниці міжнародної цукрової шкали
Мінімальне значення 0.001° (оптичне обертання)
Точність ± 0,01º (-45º ≤ … ≤ +45º);  ± 0,02º (< -45º … >+45º)
Відтворюваність 0,002° (оптичне обертання)
Мінімальне світлопропускання 1%
Довжина хвилі 589,3 нм (D-лінії натрію)
Температурний контроль Немає Є Є
Діапазон термоконтролю - +15…+30°С +15…+50°С
Точність термоконтролю - ± 0,3°С ± 0,3°С
 Порти підключення USB; RS-232 USB – 3; RS-232; WI-FI USB; RS-232 USB – 3; RS-232; WI-FI
Зберігання результатів дослідження в пам’яті 1 Гб 8 Гб 1 Гб 8 Гб
Відповідність стандарту 21CFR Part 11 Немає Є Немає Є
Дисплей 5,6 дюйма 8 дюймів 5,6 дюйма 8 дюймів
Поляриметрична трубка До 200 мм
Atlas-тривалість Немає 4 години Немає 4 години
Параметри живлення 220 В (± 10%) / 50 Гц
Можливість калібрування Опція

Поляриметр Atago SAC-i – високоточний автоматичний цифровий прилад для вимірювання кута обертання різних оптично активних речовин. Має вбудовану міжнародну цукрову шкалу, що дає змогу використовувати цей прилад у харчовій промисловості. Поляриметр вирізняється стабільними вимірюваннями за 13 секунд (4 секунди у прискореному й повторюваному режимі вимірювання). У стандартну комплектацію включено скляні кювети 100 і 200 мл. За необхідності вимірювання на поляриметрі  Atago Sac-I з термостатуванням зразків прилад додатково необхідно обладнати кюветою з охолоджувальним контуром і циркуляційним насосом із відповідною функцією.

Особливості Atago SAC-i:

  • Автоматична температурна компенсація
  • Великий сенсорний екран
  • Таймер увімкнення
  • Можливість підключення до рефрактометрів серії RX
  • Програмне забезпечення відповідає FDA 21 CFR Part 11
  • Штуцери для підключення циркуляційного термостату
  • Відповідність стандартам GMP / GLP

Шкали поляриметра SAC-i:

  • Кут обертання площини поляризації
  • Міжнародна цукрова шкала без автоматичної температурної компенсації
  • Міжнародна цукрова шкала з автоматичною температурною компенсацією
  • Питома частота обертання
  • Концентрація
  • Чистота
  • Кут обертання з автоматичною температурною компенсацією для кварцової пластини

Технічні характеристики поляриметра SAC-i:

Кут обертання -90,0000…+90,000°або-360,0000…+360,0000°
Точність кута обертання ± 0,002°(-5,0000...+5,0000°);
 ±0.005° (-45,014... -5,0001 та +5,0001...+45,014°)
Мінімальне значення кута обертання 0,0001
Міжнародна цукрова шкала -260,00…+260,00°Z
Точність міжнародної цукрової шкали ± 0,015°Z
Мінімальне значення міжнародної цукрової шкали 0,0001°Z
Відносна помилка міжнародної цукрової шкали ± 0,2°Z
Температурна компенсація 10,0…40,0°С
Джерело світла Світлодіод
Довжина хвилі 589 нм
Розміри поляриметра 60 х 36,5 х 21 см
Вага рефрактометра 20,0 кг

Для проведення дослідження додатково знадобиться таке обладнання: ваги лабораторні з найбільшою межею зважування 200 г і похибкою 0,001 г, термометри, електроплитка, фільтри паперові, посуд лабораторний (мірні циліндри й піпетки, колби, стакани).

З реагентів – цинк оцтовокислий 2-водний та калій залізистосиньородистий 3-водний.