Метод ЯМР – сучасний інструмент, який дозволяє швидко, без трудомісткої пробопідготовки визначати вміст жиру (олійність) й вологи в насінні олійних культур і продуктах їхньої переробки.
Одним зі способів визначення жиру в сировині та готовій продукції є екстракція різними розчинниками. Сьогодні широко використовують аналітичний метод екстракції Рендалла, який є вдосконаленим методом Сокслета і має ряд переваг, а саме: скорочення часу екстракції, економія розчинника.
Інфрачервоні (БІЧ, NIR) аналізатори серії SpectraStar XT дозволяють швидко і точно проаналізувати готові корми та їхні інгредієнти за основними показниками якості – вологість, білок, жир/олійність, клітковина, крохмаль, зола, фосфор та ін. Тривалість аналізу одночасно на всі показники становить від 45 секунд.