Визначення білка методом К’єльдаля
Визначення білка методом Кьельдаля
Визначення білка методом К’єльдаля

Класичний спосіб визначення білка в сировині та готових харчових продуктах – метод К’єльдаля, який є арбітражним методом визначення білка. Метод включає в себе кілька основних етапів: пробопідготовку, мінералізацію, дистиляцію і титрування. Щоб звести до мінімуму людський фактор, прискорити методику і підвищити її безпеку, провідні виробники розробили спеціалізовані комплекти обладнання для аналізу за методом К’єльдаля.

Визначення білка методом Дюма
Визначення білка методом Дюма
Визначення білка методом Дюма

Для визначення кількості білка в сировині та готових харчових продуктах використовують методи К’єльдаля та Дюма. «Дюма» в останні десятиліття модифікували та автоматизували. Були розроблені автоматичні прилади для його реалізації. Зараз цей метод активно конкурує з методом К’єльдаля як з арбітражним методом визначення білка в харчових продуктах і має ряд своїх переваг.

Аналізатори кормів та інгредієнтів SpectraStar ХТ, Unity Scientific
Аналізатори кормів та інгредієнтів SpectraStar ХТ, Unity Scientific
Аналізатори кормів та інгредієнтів SpectraStar ХТ, Unity Scientific

Інфрачервоні (БІЧ, NIR) аналізатори серії SpectraStar XT дозволяють швидко і точно проаналізувати готові корми та їхні інгредієнти за основними показниками якості – вологість, білок, жир/олійність, клітковина, крохмаль, зола, фосфор та ін. Тривалість аналізу одночасно на всі показники становить від 45 секунд.

Вас також може зацікавити