ДСТУ ISO 8968-1:2005 (IDF 20-1:2001) Молоко. Визначення вмісту азоту. Частина 1. Метод К’єльдаля (ISO 8968-1:2001, IDF 20-1:2001, IDT); ДСТУ ISO 8968-4:2005 (IDF 20-4:2001) Молоко. Визначення вмісту азоту. Частина 4. Метод визначення небілкового азоту (ISO 8968-4:2004 IDT; IDF 20-4:2004, IDT); ДСТУ ISO 8968-5:2005 (IDF 20-5:2001) Молоко. Визначення вмісту азоту. Частина 5. Метод визначення білкового азоту (ISO 8968-5:2004 IDT; IDF 20-5:2004, IDT); ДСТУ ISO 17997-1/IDF 29-1:2009 Молоко. Визначення вмісту казеїнового азоту. Частина 1. Опосередкований метод (контрольний метод).
Метод формольного титрування – один із найшвидших методів визначення білку в молоці. Не потребує пробопідготовки. Даний метод із 01.01.2019 р. не регламентується нормативними документами (Наказ ДП «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» № 395 від 06.12.2017).
Колориметричний метод – відносно швидкий метод визначення білка в молоці, за кордоном використовується в якості експрес-методу. На території України даний метод не регламентується нормативними документами.
Рефрактрометричний метод – ще один із відносно швидких методів визначення білка в молоці. На території України даний метод не регламентується нормативними документами.
Визначення показників молока за допомогою аналізаторів дозволяє скоротити час дослідження та кошти на придбання необхідної реагентики (ДСТУ ISO 9622:2013 Молоко незбиране. Визначення вмісту молочного жиру, білка та лактози. Настанова з експлуатації вимірювальних приладів для роботи в середній частині інфрачервоного спектра випромінення; ДСТУ 7057:2009 Молоко коров’яче сире. Визначення густини, масової частки жиру, білка, сухої речовини та лактози ультразвуковим методом).