За рахунок лужних властивостей аміак здатний нейтралізувати частину кислот молока, і тим самим подовжити термін його зберігання. ДСТУ 7359:2013 Молоко. Метод визначення аміаку.
Аміак природно знаходиться у молоці у вигляді солей органічних кислот (зв’язаний аміак), і у вільному стані, як один із кінцевих продуктів азотистого обміну речовин. Його вміст у свіжому молоці становить близько 0,5…0,6 мг%. Аміак у вигляді водного розчину (NH4OH) можуть додавати у молоко з метою розкислення – штучного зниження кислотності.
Методи визначення вмісту аміаку
Кількісні:
Якісні:
Прилад CDR FoodLab® поєднує в собі термостат та фотометр для проведення визначення ряду показників у молоці та молочних продуктах. Використання готових реагентів в кюветах у поєднанні з простими аналітичними методами дозволяють швидко і легко провести аналіз зразка без необхідності процедури калібрування.
1. Скорочення часу дослідження за рахунок:
2. Надійність
Завдяки фотометричній технології на основі сучасних світлодіодних випромінювачів із фіксованою довжиною хвиль (від ультрафіолетового до видимого спектру) вимірювальна система гарантує високу чутливість, широкий діапазон вимірювань і гарну відтворюваність результатів досліджень. Результати аналізу корелюються з еталонними методами.
3. Зручність у використанні
Із CDR FoodLab® Ви зможете легко і швидко визначити:
Технічні характеристики:
Дисплей | 5,7” TFT кольоровий РК сенсорний дисплей |
Підключення | 2 USB 2.0 для перенесення бази даних виконаних тестів і оновлення програмного забезпечення 1 USB type B для технічного обслуговування і підключення до ПК 1 Ethernet (LAN) |
Внутрішнє сховище | 4 ГБ внутрішньої пам’яті для зберігання виконаних тестів |
Формат бази даних | CSV- та XML-файли, сумісні з усіма форматами баз даних (у т. ч. XLA, SQL) |
Модуль інкубації | 37 °C, окремий блок на 16 комірок |
Кількість зразків, які можна аналізувати одночасно | 16 |
Принтер | Вбудований принтер (ширина паперу – 80 мм) |
Габаритні розміри і вага | 32 x 29,5 x 13 см (L x D x H) – 2,80 кг |
Живлення | 24 В |
Техничні характеристики:
Дисплей | 4,3'' TFT кольоровий РК сенсорний дисплей |
Підключення | 1 USB type B для технічного обслуговування і підключення до ПК Bluetooth 2.1 |
Внутрішнє сховище | 4 ГБ внутрішньої пам’яті для зберігання виконаних тестів |
Формат бази даних | CSV- та XML-файли, сумісні з усіма форматами баз даних (у т. ч. XLA, SQL) |
Модуль інкубації | Вбудований у фотометричний модуль (37 °C) |
Кількість зразків, які можна аналізувати одночасно | 3 |
Принтер | Можливе підключення зовнішнього Bluetooth-принтера |
Габаритні розміри і вага | 15 x 22 x 8,3 см (L x D x H) – 0,80 кг |
Живлення | 24 В або літієва батарея (опціально) |
Вам сподобається відео:
Метод базується на змінені кольору сироватки досліджуваного молока при її взаємодії з реактивом Несслера із утворенням осаду червоно-бурого кольору. Цим методом можна виявити вміст аміаку в молоці від 6 до 9 мг%.
Переваги:
Особливості:
Необхідне обладнання і реактиви: водяна баня, оцтова кислота 10%, реактив Несслера, піпетка.
Вміст аміаку в молоці визначають не раніше, ніж через 2 години після закінчення доїння. Зразок молока 20 ± 2 мл нагрівають 2 – 3 хвилини на водяній бані при температурі 40…45 °С. У підігріте молоко вносять 1 мл водного розчину з об'ємною часткою оцтової кислоти 10% для осадження казеїну. Суміш залишають у спокої на 10 хвилин. Піпеткою відбирають 2 мл відстояної сироватки і переносять в пробірку. У ту ж пробірку додають 1 мл реактиву Несслера і перемішують. При позитивному результаті відбувається зміна кольору.