За допомогою тест-смужок проводять швидке визначення показників як в умовах лабораторії, так і у «польових» умовах. Завдяки цьому смужки є незамінним інструментом на молокозбиральних пунктах. Не регламентується нормативними документами.
Суть методу полягає у якісній детекції активності лужної фосфатази у молочних продуктах за рахунок специфічного комплексу реагентів на тестовому папері.
Переваги методу:
Особливості:
Необхідне обладнання: термостат, здатний підтримувати температуру + 37 °С та тест-смужки ROTITEST®Фосфатаза.
Папір ROTITEST®Фосфатаза готовий до використання. В одній упаковці міститься 10 індивідуально герметично запакованих тестових папірців, які покриті реактивом для виявлення активної фосфатази.
Індивідуальну упаковку тестової смужки ROTITEST®Фосфатаза, просочену реактивом для детектування, розрізають з одного кінця і занурюють у зразок аналізованого молока.
Інкубують при + 37 °С у продовж 1 – 2 годин. Утворення жовтого забарвлення показує присутність лужної фосфатази, яка є індикатором неефективної пастеризації молока. Чутливість системи становить 0,5% сирого молока в пастеризованому молоці. Ця тестова система дозволяю провести лише якісний аналіз.
Суть методу полягає у якісному визначенні активного ферменту пероксидази у молоці за допомогою регентів нанесених на тестові смужки.
Переваги методу:
Особливості:
Тест-смужки MQuant ідеально підходять для напівкількісного визначення іонів і хімічних сполук в діапазоні концентрацій від міліграмів на літр до грамів на літр. Кожна тест-смужка є мобільною лабораторією, яка займає всього кілька квадратних міліметрів і легко поміщається у Вашій кишені. Як оціночний інструмент, тест-смужки дозволяють виконати швидку перевірку на вміст компонента в пробі без проведення довготривалого і дорогого аналізу. Контроль якості та технологічний контроль тепер може проводитися швидше.
Проведення дослідження