Прилад для визначення числа падіння Alphatec™F№, FOSS

Стандартне число падіння – важливий тест для вимірювання цілісності зерна, що продається. Тест заснований на активності ферменту альфа-амілази в зерні, що допомагає виявити дефекти проростання. Він також важливий для оптимізації активності ферментів у борошні для забезпечення якості кінцевого продукту: хліба, макаронів, локшини й солоду.

Обладнання та метод

Відповідно до визнаних методів вимірювання числа падіння обладнання складається з киплячої водяної бані та системи, що вводить у баню до двох пробірок для зразків.

Пробірки для зразків поміщаються в киплячу водяну баню, крохмаль починає клейстеризуватися, розчин стає більш в’язким. Суспензія перемішується для забезпечення однорідної клейстеризації зразка. Коли фермент альфа-амілаза починає розщеплювати крохмаль, в’язкість зразка зменшується.

Кількість пророслого зерна пропорційна активності альфа-амілази. Чим вища активність альфа-амілази, тим нижча в’язкість суспензії і тим швидше мішалка впаде на дно. Таким чином, зерно, що проросло, призводить до меншого числа падіння.

Знаючи фізичний зміст числа падіння, за його величиною можна легко визначити якість майбутніх хлібобулочних виробів:

  • за занадто високого числа падіння активність α-амілази низька, вуглекислого газу, який розрихлює тісто, недостатньо, і це стає причиною випікання сухого, необ’ємного хліба;
  • за низького числа падіння активність ферменту перевищує норму, а тому підвищується в’язкість тіста, воно стає липким, а хліб після випікання – занадто м’яким;
  • оптимальною величиною числа падіння для пшениці є 250 секунд.

Лабораторний аналізатор числа падіння FOSS Alphatec™ / Alphatec™ F№

Це спеціалізований прилад для швидкого й точного визначення характеристики продукту, відомого як число падіння. У приладі реалізовано всі автоматичні процедури аж до реєстрації результату і його передавання за необхідності в мережу лабораторії / підприємства.

Зразки: пшениця, жито, ячмінь, сорго, борошно та будь-які зразки, для яких потрібне вимірювання числа падіння відповідно до міжнародних стандартів.

Параметри: збитки, завдані несприятливими погодними умовами, і активність альфа-амілази та відповідних ферментів, а також властивості крохмалю в зерні й борошні.

Особливості

  • Охолоджувана кришка запобігає викиду пари після завантаження зразків, допомагаючи уникнути можливих травм
  • Теплоізольована водяна баня для зразків не має гарячих поверхонь і зменшує ризик випадкових опіків
  • Злив надлишкової води прямо у відходи також усуває розплескування гарячої води

Відповідність стандартам

  • ДСТУ ISO 3093: 2009 «Пшениця, жито та борошно з них, пшениця тверда й манні крупи з твердої пшениці. Визначення числа падіння методом Хагберга–Пертена»
  • ГОСТ 30498-97 «Зернові культури. Визначення «числа падіння»
  • ICC107 / 1 «Визначення числа падіння»
  • AACC 56-81.03
  • ISO 3093

Alphatec™FN дає зерноприймальним підприємствам безпечний і сучасний спосіб стандартного вимірювання числа падіння, яке використовується для перевірки пошкоджень проростання в зерні та активності ферменту в борошні до випікання, складання тощо.

Висока функціональність, автоматизація та економічність Alphatec™ роблять його цінним інструментом для сучасної лабораторії якості. Якість виготовлення приладу забезпечує його надійність у щоденній роботі, високоточні результати тестів і комфорт роботи персоналу.

Технічні характеристики

Габарити (Д х Ш х В) 350 x 260 x 507 мм
Маса 18 кг
Вимоги до живлення 1200 Вт
Водопостачання Підключення до водопровідної води або охолоджувального пристрою FOSS > 0,4 л/мин, < 30
°C, < 0.5 MПа
Висота До 3000 м
Температура Використання у приміщенні, 5…40°C
Сертифікація Відповідає стандартам, наприклад, AACC №56-81.03, ISO / DIS 3093 (2009)

 

Характеристика Специфікація
Охолоджувальний пристрій Alphatec
Габарити (Д х Ш х В) 360 x 260 x 370 мм
Маса 6 кг
Вимоги до живлення 100–240 В змінного струму, 50–60 Гц
Висота До 3 000 м
Температура Використання у приміщенні, 5…40°C
Потік рециркуляції води 0.4 л/мин