facebook
Масова частка крохмалю

Крохмаль є водозв’язувальним компонентом у виробництві м’ясних продуктів. Він зв’язує вологу в процесі термооброблення м’яса, а також утримує додаткову вільну вологу з розсолу. Кількість зв’язаної вологи сильно залежить від типу крохмалю, використовуваного як основа.

отримати комерційну пропозицію

Масова частка крохмалю

У харчових продуктах, що виробляються з м’ясної сировини, крохмаль використовується для зв’язування води з метою збільшення виходу й зменшення собівартості готового продукту.

Контрольним методом визначення крохмалю у м’ясних продуктах є ДСТУ ISO 5554:2005 «Продукти м’ясні. Метод визначення вмісту крохмалю (контрольний метод)». В основу методу покладено принцип індикаторного титрування надлишку сполук йоду, які з крохмалем дають кольорову реакцію.

Суть методу

Метод базується на нагріванні досліджуваної проби зі спиртовим розчином гідроксиду калію до повного розчинення складників м’яса з подальшим застосуванням декантації, промиванні залишку гарячим етанолом, фільтруванні, розчиненні в соляній кислоті та гідролізі. Утворену глюкозу визначають титриметричним методом.

Обладнання

Титрувальна бюретка Bürkle з оригінальними дозаторами Bürkle. Бюретка є універсальним приладом для лабораторних потреб, проведення аналізу в польових умовах, гальваностегії, водоочищення тощо. Точність дозування забезпечується спеціальною кнопкою, точне титрування здійснюється за допомогою мікрогвинта, а також високоточної форсунки. Градуювання відповідає класу B (точність відповідає DIN EN ISO 385).

Переваги

  • Об’єм за виходом
  • Бюретки з боросилікатного скла 3.3
  • Хімічно стійка
  • Кільцеподібна шкала синього кольору (Colordur)
  • Можна працювати правою та лівою рукою
  • Висока стійкість
  • Точна форсунка дозволяє подавати рідину у вигляді дуже маленьких крапель.
  • Деталі, що контактують із середовищем: ПЕ, ПП, натуральний каучук, боросилікатне скло

Можливі варіанти

Ємність бюретки, мл Градуювання, мл Точність, мл Висота, см Об’єм, л № арт.
5 0.05 ± 0,03 61 0.5 9695-1005
10 0.05 ± 0,03 56 0.5 9695-1010
15 0.1 ± 0,045 52 0.5 9695-1015
25 0.1 ± 0,045 65 1 9695-1025
50 0.1 ± 0,075 92 1 9695-1050

Цифрова бюретка Titrette (Brand GmbH) відповідає класу точності А звичайних скляних бюреток. Просте крапельне титрування, компактність і високоточне виконання, можливість під’єднання до портативного комп’ютера – лише деякі особливості цієї бюретки. Цифрова бюретка Titrette дає змогу виконувати титрування безпосередньо з флакона навіть в обмеженому просторі й без необхідності підключення до джерела електроенергії, відповідно, титрувати можна не тільки в лабораторії, але і в польових умовах.

Прилад має дві конфігурації: стандартна і з можливістю під’єднання до ПК, коли результати титрування автоматично передаються на комп’ютер подвійним натисканням кнопки CLEAR. Це виключає помилки транскрипції для запису первинних даних і відповідає вимогам GLP. З кожним передаванням даних бюретка надає таку інформацію: титрувальний об’єм, серійний номер приладу, номінальний об’єм і значення налаштувань, а також наступну дату калібрування за графіком. Отже, усі вихідні дані збираються й виводяться на дисплей ПК. Цифрова бюретка працює з рідинами в температурному діапазоні +15…+40 ° С і густиною до 500 мм2/с.

Можливі варіанти

Об’єм  Стандартне виконання З можливістю під’єднання до ПК 
10 мл 4760141 4760241
25 мл 4760151 4760251
50 мл 4760161 4760261