facebook
Визначення білка методом К’єльдаля
Визначення білка методом Кьельдаля
Визначення білка методом К’єльдаля

Класичний спосіб визначення білка в сировині та готових харчових продуктах – метод К’єльдаля, який є арбітражним методом визначення білка. Метод включає в себе кілька основних етапів: пробопідготовку, мінералізацію, дистиляцію і титрування. Щоб звести до мінімуму людський фактор, прискорити методику і підвищити її безпеку, провідні виробники розробили спеціалізовані комплекти обладнання для аналізу за методом К’єльдаля.

ІЧ-аналізатори
 ІК аналізатори білка в зерні
ІЧ-аналізатори

Інфрачервоні аналізатори – це багатофункціональні прилади, призначені для експрес-визначення показників якості зернових, зернобобових, олійних культур шляхом вимірювання оптичних характеристик проб аналізованих продуктів у ближній інфрачервоній ділянці спектра. Вони дозволяють із високою точністю визначати якість агропродукції на такі параметри як вологість, білок, жир, крохмаль, клейковина тощо буквально за кілька хвилин.

Визначення білка методом Дюма
Визначення білка методом Дюма
Визначення білка методом Дюма

Для визначення кількості білка в сировині та готових харчових продуктах використовують методи К’єльдаля та Дюма. «Дюма» в останні десятиліття модифікували та автоматизували. Були розроблені автоматичні прилади для його реалізації. Зараз цей метод активно конкурує з методом К’єльдаля як з арбітражним методом визначення білка в харчових продуктах і має ряд своїх переваг.

Вас також може зацікавити