Гравіметричний (метод Розе-Готліба)
СТУ ISO 1211:2002 Молоко. Гравіметричний метод визначання вмісту жиру (Контрольний метод).
Гравіметричний (метод Розе-Готліба)

Гравіметричний метод визначення вмісту молочного жиру є арбітражним методом для молока і більшості молочних продуктів у країнах ЄС. В Україні цей метод використовується нечасто. ДСТУ ISO 1211:2002 Молоко. Гравіметричний метод визначання вмісту жиру (Контрольний метод).

Бутирометричний (метод Гербера, кислотний)
Бутирометричний (метод Гербера, кислотний)

Кислотний метод (Гербера) широко застосовується на підприємствах по переробці молочної сировини. Дозволяє у короткі терміни провести визначення молочного жиру з високою точністю. ДСТУ ISO 2446:2019 Молоко. Визначення вмісту жиру; ДСТУ ISO 11870:2007 Молоко і молочні продукти. Визначення масової частки жиру. Загальні рекомендації щодо використання методів із застосуванням жиромірів; ДСТУ ISO 488:2007 Молоко. Визначання масової частки жиру. Жироміри Ґербера.

Визначення вмісту жиру за допомогою аналізаторів молока
Визначення вмісту жиру за допомогою аналізаторів молока

Визначення показників молока за допомогою аналізаторів дозволяє скоротити час дослідження та кошти на придбання необхідної реагентики (ДСТУ ISO 9622:2013 Молоко незбиране. Визначення вмісту молочного жиру, білка та лактози. Настанова з експлуатації вимірювальних приладів для роботи в середній частині інфрачервоного спектра випромінення; ДСТУ 7057:2009 Молоко коров’яче сире. Визначення густини, масової частки жиру, білка, сухої речовини та лактози ультразвуковим методом).

Вас також може зацікавити