Застосування готових стерильних селективних середовищ дозволяє знизити витрати на мікробіологічні дослідження у лабораторії. Це відбувається за рахунок скорочення робочого часу співробітників на приготування поживних середовищ та економію енергоносіїв для їх стерилізації.
Дані системи дозволяють провести повний комплекс аналізу (інкубація, виявлення і дезінфекція в одному приладі) харчових продуктів на забруднення мікроорганізмами груп Salmonella та Listeria із дотриманням діючих нормативних вимог.
Для пришвидшення визначення видового складу мікроорганізмів після їх культивування на поживних середовищах розроблені тест-системи на базі імуноферментного методу діагностики.
Експрес-системи для контролю мікробіологічного статусу та моніторингу стану води, яка використовується на підприємствах харчової промисловості.