facebook
Ареометричний метод визначення сухих речовин

Базується на визначенні масової частки сухих речовин ареометром-цукроміром. Цей метод є найбільш бюджетним і особливо добре показує себе в застосуванні з напоями, які містять переважно цукор.

отримати комерційну пропозицію

Визначення сухих речовин ареометричним методом виконується згідно з ДСТУ 4855:2007 «Продукція безалкогольної промисловості. Методи визначення сухих речовин».

Суть методу: після проведення в пробі повної інверсії з попереднім видаленням діоксиду вуглецю в газованих напоях визначають масову частку сухих речовин за допомогою ареометрів-цукромірів.

Необхідне обладнання для визначення

Ареометр для цукру з термометром 

Ареометричний метод визначення сухих речовин

Прилад використовують для швидкого й точного визначення   показника концентрації сухих речовин у цукромісткій безалкогольній продукції за масовою часткою цукру. Ареометр має вигляд скляного поплавка, шкала якого проградуйована у відсотках. Показники зчитують за нижнім меніском по точці шкали, що знаходиться на рівні поверхні рідини.

Тип ареометра для цукру (з термометром)

Діапазон вимірювання об’ємної частки, %

Ціна поділки шкали, %

Діапазон вимірювання температури, °С

Ціна поділок шкали термометра, °С

Довжина, мм

АСТ-1 0-8

0–8

0,05

Від 0 до +40

1,0

450

АСТ-1 8-16

8–16