Один з основних показників, що характеризує якість і компоненти походження молочних продуктів.
ДСТУ ISO 15885 / IDF 184:2008 «Жир молочний. Визначення жирнокислотного складу методом газорідинної хроматографії» (ISO 15885:2002 / IDF 184:2002).
Суть методу полягає у вимірюванні метилових ефірів жирних кислот, цис-, транс-ізомерів, у розрахунку масових часток і подальшому порівнянні одержаних результатів із нормативними. Метод краще використовувати для визначення грубої фальсифікації – коли вміст рослинних жирів перевищує 20%. Це зумовлено тим, що вміст жирних кислот у натуральному молочному жирі може мати великий діапазон і залежати від харчування корів. Зазвичай визначають співвідношення міристинової та лінолевої кислот.
Об’єкт дослідження: будь-яка молочна продукція.
Газовий хроматограф ChroZen GC, виробник Young In Chromas, Південна Корея.
Газохроматографічні колонки, ферули і шприци для введення проби є невід’ємним компонентом аналізу жирно-кислотного складу продуктів. Фахівці ХЛР допоможуть підібрати потрібні витратні матеріали під Ваше завдання.
Обладнання для пробопідготовки