Аналізатор дає змогу одночасно визначати вміст вільних жирних кислот, лужну фосфатазу, лактозу, пероксидазу, перекис водню, хлориди, аміак, L-молочну кислоту, молочний азот сечовини.
Час аналізу – 10 хвилин. Повна панель аналізу, поставляється вже налаштованою. Можна здійснювати до 16 визначень одночасно, а також проводити аналізи однієї проби.
Аксесуари – інтегрований принтер. Повні підключення (LAN/USB-зчитувач штрих-коду / QR-коду, Bluetooth).
Менш ніж за одну хвилину Ви можете провести аналіз вмісту вільних жирних кислот (FFA) в оліях і жирах на виробничій лінії, у лабораторії чи де завгодно, використовуючи систему аналізу CDR FoodLab®, яка спрощує та прискорює AOCS. Офіційний метод Ca 5a-40 із такою ж точністю результатів.
Підготовка зразка
Спреди і молочні продукти: просто додайте розчинник для екстракції; після короткого центрифугування отримують жир у вигляді супернатанта.
Принцип тесту
Жирні кислоти в зразку за умов рН < 7,0 реагують із хромогенним середовищем, утворюючи колір, оптична щільність якого, виміряна за 630 нм, пропорційна концентрації кислотності жиру, вираженої як % олеїнової кислоти.
Тест-набір реагентів
Реагенти упаковано в плівку з фольги, що містить 10 пробірок для виконання 10 аналізів.
Це мінімальний пакет, який дає змогу використовувати системи CDR навіть тим, кому потрібно зробити кілька аналізів, не витрачаючи таким чином реагенти.
Також є коробки по 100 тестів, але упаковані в 10 пакетів по 10 пробірок із реагентом.
Код *300125: 100 тестів.
Код *300128: 10 тестів.
Реактиви мають термін придатності 12 місяців
Калібрувальна крива
Метод CDR для визначення кислотності олій і жирів показав дуже хорошу кореляцію з еталонним методом: офіційний метод AOCS Ca 5a-40. Крім того, міжнародна референс-лабораторія Campden BRI провела порівняльні випробування між системою CDR FoodLab® для визначення вмісту кислотності та методом титрування, що використовується лабораторіями Campden BRI (метод Campden BRI TES-AC-211 на основі ISO 660 або AOCS Cd 3d-63 або AOCS Ca 5a-40 або AOAC 940,28): коефіцієнт кореляції R² становив 0,9834, значення, яке демонструє дуже хорошу кореляцію між двома методами.
Таблиця 1
Результати аналізів на вміст вільних жирних кислот (% олеїнової кислоти) за триразового повторення
Назва зразка | Дані CDR FoodLab® | Дані контрольного методу Campden BRI | ||||||||
Повтор 1 | Повтор 2 | Повтор 3 | Середнє | Ст. відхилення | Повтор 1 | Повтор 2 | Повтор 13 | Середнє | Ст. відхилення | |
1 | 0,05 | 0,05 | 0,05 | 0,05 | 0,00 | 0,05 | 0,06 | 0,06 | 0,06 | 0,00 |
2 | 0,53 | 0,53 | 0,55 | 0,54 | 0,01 | 0,61 | 0,61 | 0,61 | 0,61 | 0,00 |
3 | 0,09 | 0,09 | 0,1 | 0,09 | 0,01 | 0,10 | 0,11 | 0,10 | 0,11 | 0,01 |
4 | 0,57 | 0,58 | 0,55 | 0,57 | 0,02 | 0,70 | 0,68 | 0,69 | 0,69 | 0,01 |
5 | 0,86 | 0,87 | 0,91 | 0,88 | 0,03 | 0,94 | 0,90 | 0,92 | 0,92 | 0,02 |
6 | 0,41 | 0,37 | 0,39 | 0,39 | 0,02 | 0,36 | 0,31 | 0,34 | 0,34 | 0,03 |
7 | 0,36 | 0,34 | 0,33 | 0,34 | 0,01 | 0,37 | 0,35 | 0,36 | 0,36 | 0,00 |
8 | 0,07 | 0,07 | 0,07 | 0,07 | 0,00 | 0,09 | 0,10 | 0,09 | 0,09 | 0,00 |
9 | 0,06 | 0,06 | 0,06 | 0,06 | 0,00 | 0,06 | 0,08 | 0,06 | 0,07 | 0,01 |
10 | 0,11 | 0,11 | 0,09 | 0,10 | 0,01 | 0,10 | 0,10 | 0,10 | 0,10 | 0,00 |
Рисунок 1 Кореляція між аналізами вмісту вільних жирних кислот (% олеїнової кислоти)
Дивіться відео «Контроль якості молока та молочних продуктів з CDR FoodLab»: