Ультразвукові аналізатори молока Ekomilk широко використовуються в багатьох господарствах, які розводять молочну худобу, для контролю основних показників молока на фермі. Вони дозволяють також за короткий період визначити вміст жиру і білку, сухого знежиреного молочного залишку, кислотність, густину, точку замерзання молока та вміст лактози. Кількість показників та швидкість проведення дослідження відрізняються у різних моделей.
Порівняно з приладами, які працюють в інфрачервоному спектрі світла, мають меншу точність результатів.
Ультразвукові аналізатори «Екомілк» серії «Стандарт» – бюджетне рішення для господарств, які розводять молочну худобу. Ця модель дозволяє упродовж 2 хвилин провести визначення 6-ти показників молока: вміст молочного жиру та білку, сухого знежиреного молочного залишку (СЗМЗ), густини, доданої води та точки замерзання. У комплектації «Стандарт+» реалізована додаткова можливість визначення електропровідності молока, що дозволяє виявляти хворих на мастит тварин та випадки фальсифікації молока інгібуючими та мийними речовинами.
Технічні характеристики:
Параметри | Діапазон вимірювання, похибка |
Вміст жиру (Fat) | 0,1% – 9,0% ± 0,1% |
Вміст СЗМЗ (SNF) | 6% – 12% ± 0,2% |
Густина (Density) | 1,020 – 1,040g/сm3 ± 0.0005g/сm3 |
Білок (Protein) | 2% – 6% ± 0.15% |
Додана вода (Added water) | 0,00 – 60% ± 3% |
Точка замерзання (Freezing point) | 0,4 – 0,65 ̊С ± 0,01 ̊С |
Провідність* (Conductivity) | 2 – 20 mSm / cm +/- 1% |
* Лише у моделі «Стандарт +»
Ультразвуковий аналізатор ЕКОМІЛК Bond без застосування хімічних реактивів дозволяє провести аналіз якісних показників молока. Він має високу точність вимірювання, надійність, простоту в обслуговуванні, широку сферу використання, що дозволяє займати одне з лідируючих місць на ринку приладів аналогічного типу. Широко використовується для контролю якості молока у ветеринарних лабораторіях, приймальних пунктах, на мінізаводах та молочних фермах.
Серед вимірюваних параметрів – процентний вміст жиру (Fat), білка (Protein), сухого знежиреного молочного залишку (СЗМЗ) (SNF), кислотності в pH і градусах Тернера (Th0), вмісту доданої води (Added water), тобто фальсифікації молока, щільності (Density), температури молока, точки замерзання (Freezing point), лактози (Lactose), провідності (Conductivity) (визначення доданих в молоко солей, миючих та інгібуючих речовин, а також визначення в молоці підвищеного вмісту соматичних клітин (маститу вимені у корів) та ін.
Технічні характеристики:
Параметри | Діапазон вимірювання, похибка |
Вміст жиру (Fat) | 0.01% – 25% ± 0.1% |
Вміст СЗМЗ (SNF) | 6% – 15% ± 0.2% |
Густина (Density) | 1,020 – 1,033g / сm3 ± 1.0005g / сm3 |
Білок (Protein) | 2% – 6% ± 0.15% |
Додана вода (Added water) | 0,00 – 60% ± 3% |
Точка замерзання (Freezing point) | 1,000 – 0,0000 С ± 0,004 ̊С |
Лактоза (Lactose) | 0.5 – 7,0% ± 0,2% |
Кислотність pH | 0.00 – 14 pH ± 0.02 |
Температура | 0 – 50 +/- 0,5 ̊С |
Кислотність Th̊ | 10 – 30 Th̊ +/- 1,5 Th |
Провідність (Conductivity) | 2 – 20 mSm / cm +/- 0,3% |
Стандартна комплектація приладів Екомілк:
Додаткові опції: