facebook
ІЧ-аналізатори
 ІК аналізатори білка в зерні
ІЧ-аналізатори

Інфрачервоні аналізатори – це багатофункціональні прилади, призначені для експрес-визначення показників якості зернових, зернобобових, олійних культур шляхом вимірювання оптичних характеристик проб аналізованих продуктів у ближній інфрачервоній ділянці спектра. Вони дозволяють із високою точністю визначати якість агропродукції на такі параметри як вологість, білок, жир, крохмаль, клейковина тощо буквально за кілька хвилин.

Визначення білка в зерні методом К’єльдаля
Визначення білка методом Кьельдаля
Визначення білка в зерні методом К’єльдаля

Класичний спосіб визначення білка в сировині та готових харчових продуктах – метод К’єльдаля, який є арбітражним методом визначення білка. Метод включає в себе кілька основних етапів: пробопідготовку, мінералізацію, дистиляцію і титрування. Щоб звести до мінімуму людський фактор, прискорити методику і підвищити її безпеку, провідні виробники розробили спеціалізовані комплекти обладнання для аналізу за методом К’єльдаля.

Визначення білка методом Дюма
Визначення білка методом Дюма
Визначення білка методом Дюма

Для визначення кількості білка в сировині та готових харчових продуктах використовують методи К’єльдаля та Дюма. «Дюма» в останні десятиліття модифікували та автоматизували. Були розроблені автоматичні прилади для його реалізації. Зараз цей метод активно конкурує з методом К’єльдаля як з арбітражним методом визначення білка в харчових продуктах і має ряд своїх переваг.

Вас також може зацікавити