Система для визначення кількості та якості клейковини дозволяє проводити аналіз механічним методом відповідно до ДСТУ ISO 21415-2 «Пшениця і пшеничне борошно. Вміст клейковини. Частина 2. Визначення сирої клейковини механічним способом», а також відповідно до міжнародних стандартів.
Набір лабораторного обладнання дозволить проводити аналіз ручним методом, застосування якого передбачається в стандартах і технічних умовах на пшеницю, що встановлюють вимоги на неї.
Аналізатори цільного зерна, що використовують технологію пропускання в ближньому ІЧ-діапазоні, призначені для вимірювання декількох параметрів (вологи, білка, жиру, крохмалю і т.д.) в широкому асортименті зерна й олійного насіння. Для деяких моделей опціонально є модулі для аналізу борошна, натурної ваги і меленого соняшнику.