При здійсненні процесів виробництва (виготовлення) харчової продукції, пов'язаних із вимогами безпеки такої продукції, виробник повинен розробити, впровадити і підтримувати процедури, що ґрунтуються на принципах HACCP. Звідси можна зробити висновок про необхідність впровадження нових методів експрес-контролю показників безпеки виготовлюваної продукції. Найшвидшим методом аналізу гігієнічного стану поверхонь та рідин на виробництвах харчових продуктів є вимірювання рівня енергетичних молекул. Для цього використовують прилади люмінометри та сваби зі спеціальними розчинами.
При здійсненні процесів виробництва (виготовлення) харчової продукції, пов'язаних із вимогами до безпечності такої продукції, виробник повинен розробити, впровадити і підтримувати процедури, що ґрунтуються на принципах ХАССП (з англ. HACCP – Hazard Analysis and Critical Control Points). Звідси можна зробити висновок про необхідність впровадження нових методів експрес-контролю показників безпечності продукції, що виробляється.
Найшвидшим методом аналізу гігієнічного стану поверхонь та рідин на виробництвах харчових продуктів є вимірювання рівня енергетичних молекул. Для цього використовують прилади люмінометри та сваби зі спеціальними розчинами.
Вимірювання кількості енергетичних молекул на поверхнях та у рідинах дає комплексну інформацію про загальний санітарно-гігієнічний стан (забрудненість мікроорганізмами, залишками харчових продуктів тощо), а тому не обов’язково корелює із результатами підрахунку ЗМЧ та кМАФАнМ.
Lumitester Smart призначений для особливо простого і швидкого моніторингу гігієни. Цей прилад незамінний для оцінки загального забруднення поверхонь, рідин на виробництві. Застосовується всюди, де на практиці потрібна реалізація принципів системи управління безпечністю харчових продуктів HACCP, важливу роль відіграє ступінь чистоти (підприємства харчової промисловості, аграрного сектора, медицини, фармацевтичні компанії, заклади відпочинку і дозвілля, авіакомпанії , виробники косметичної продукції).
Принцип дії – виявлення АТФ (аденозинтрифосфат), яка є первинною молекулою, що залучена в метаболізм у всіх живих організмах. AДФ (аденозиндифосфат) і AMФ (аденозинмонофосфат) утворюються з АТФ під час термічної обробки і ферментації.
Зразки: будь-які поверхні (наприклад, труби, клапани, ємності, руки персоналу) та рідини (наприклад, промивні води) до обробки дезінфікуючими засобами.
Найменування | Опис |
Lumitester Smart |
|
Даний прилад працює в парі з витратними матеріалами: