Це фермент, природним чином присутній у всьому сирому молоці, котрий використовується як індикатор належної якості молока. Повна пастеризація інактивує фермент до рівнів, нижчих за той, що можна виявити звичайними методами.
Лужна фосфатаза – це повсюдно поширений молочний фермент, який історично використовувався для перевірки належної пастеризації молока з метою охорони здоров’я. Поточні схвалені методи виявлення лужної фосфатази в молоці включають використання ферментних фотоактивованих субстратів для отримання показників у міліодиницях на літр. Ліміт лужної фосфатази в пастеризованих напоях у США і Європі становить 350 мОД/л.
Експрес-визначення CDR FoodLab®
Метод
Тест-набір реагентів
Реагенти упаковано у флакони з фольги, набір містить 10 флаконів для виконання 10 аналізів.
Це мінімальний пакет, який дозволяє використовувати системи CDR навіть тим, кому потрібно зробити кілька аналізів, не витрачаючи таким чином реагенти.
Також є пакування по 100 тестів, але упаковані в 10 пакетів по 10 пробірок із реагентом.
Кат. номер *300225: 100 тестів.
Кат. номер *300228: 10 тестів.
Реактиви мають термін придатності 12 місяців
Принцип тесту
Лужна фосфатаза індукує гідроліз п-нітрофенілфосфату в лужному розчині й утворює комплекс жовтого кольору, інтенсивність якого, виміряна за 405 нм, прямо пропорційна концентрації лужної фосфатази в зразку (подібний принцип описано в ISO 3356:2009).
Діапазон вимірювання
Показник | Діапазон вимірювання | Роздільна здатність | Повторюваність |
Лужна фосфатаза | 0,1–7 ОД/л | 0,01 ОД/л | 0,12 ОД/л |