Система для визначення кількості та якості клейковини в борошні механічним методом
Система для визначення кількості та якості клейковини в борошні механічним методом
Система для визначення кількості та якості клейковини в борошні механічним методом

Система визначення кількості та якості клейковини дозволяє проводити аналіз механічним методом відповідно до ДСТУ ISO 21415-2 «Пшениця і пшенична мука. Вміст клейковини. Частина 2. Визначення сирої клейковини механічним способом», а також відповідно до міжнародних стандартів.

Набір для визначення кількості та якості клейковини в борошні ручним методом
Набір для визначення кількості та якості клейковини в борошні ручним методом
Набір для визначення кількості та якості клейковини в борошні ручним методом

Набір лабораторного обладнання дозволить проводити аналіз ручним методом, застосування якого передбачено у стандартах і технічних умовах на пшеницю й борошно, що встановлюють вимоги на них.

Визначення деформації клейковини
Визначення деформації клейковини
Визначення деформації клейковини

Деформація клейковини – показник пружності, який є одним із важливих елементів якості пшениці, що впливає на хлібопекарські властивості борошна. Якість клейковини пшениці залежить від її здатності чинити опір стисканню й розтягуванню, як обернено пропорційному ступеню впливу.
Клейковина не має бути надмірно щільною й занадто м’якою, пружність її має відповідати зафіксованим у нормативних документах значенням.