Призначені для замісу тіста із цільномолотого зерна пшениці (шроту), борошна хлібопекарського і макаронного помелу при визначенні кількості та якості клейковини.
Продуктивність, замісів у годину, не менше | 40 |
Тривалість одного замісу, с | 18 |
Частота обертання робочого органу на холостому ходу, об./хв. | 600±60 |
Існують дві основні модифікації:
Призначений для видалення надлишку розчину для відмивання відповідно до ISO 21415-1:2006.
Прес використовується при ручному методі визначення вмісту сирої клейковини в пшениці і пшеничному борошні. Рекомендований для зазначеної продукції, що поставляється для експорту.
Використання преса дозволяє виключити суб'єктивні фактори, що впливають на результат аналізу, і отримати з меншими витратами ручної праці більш відтворювані результати.
Призначений для визначення якості клейковини зерна пшениці та пшеничного борошна згідно з ДСТУ ISO 21415-1:2009 шляхом вимірювання її пружно-еластичних властивостей.
При дії на зразок клейковини (30 секунд), прилад визначає її здатність чинити опір деформуючого навантаження стиснення і виражає результат в одиницях ВДК з похибкою 0,5 умовних одиниць ВДК.
Переваги над аналогами:
Технічні характеристики:
Межі вимірювання деформації клейковини | 0 – 150,7 умовних одиниць |
Маса тарованого навантаження | 120 г |
Допустиме відхилення маси тарованого навантаження | від -5 до +2 г |
Час впливу деформуючого навантаження на зразок клейковини | 30 ± 1 с |
Похибка вимірювання величини деформації клейковини | ±0,5 умовних одиниць |
Калібрувальне число | 150,7 ± 0,5 умовних одиниць |
Габаритні розміри | 200х110х240 мм |
Маса приладу | не більше 1,7 кг |
Прилад Чижова модернізований цифровий (ПЧМЦ) призначений для визначення вологості зразків харчових продуктів з автоматичним регулюванням температури плит приладу, для оперативного контролю вологості харчової сировини, напівфабрикатів і готової продукції.
Принцип роботи приладу полягає у зневодненні методом випарювання зразка сировини за рахунок його прогрівання за необхідної температури протягом заданого часу. Зневоднення зразків проводиться у спеціальних пакетах. Пакети виготовляються зі слабо приклеєного паперу типу ротаторного або газетного. Прилад застосовується в лабораторіях підприємств харчової промисловості (хлібопекарської, кондитерської, молочної, м'ясообробної тощо).
Опис
Виріб складається з блоку висушування зразків та електронного блоку управління й контролю. Блок висушування включає верхню та нижню нагрівальні плити, з'єднані між собою петлею. Верхній блок за допомогою ручки можна відкрити, закладаючи пакет зі зразками. Конструктивно кожен нагрівальний блок є алюмінієвою плитою із закріпленим у ній електронагрівальним елементом. Нагрівальні блоки закрито кришками.
Електронний блок управління складається з вузла регулювання й контролю температури та вузла задавання часу витримки. Він служить для встановлення й автоматичного підтримання необхідної температури, а також для візуального контролю температури блоку висушування зразків. Цифровий індикатор дозволяє контролювати поточне значення температури блоку висушування з точністю до 0,1°С за температури від 1°С до 100°С і з точністю 1°С за температури від 100°С до 199°С. Для контролю часу висушування зразків є таймер, що дозволяє встановлювати витримку часу від 1 хв до 99 хв або встановити режим вимкнення часу.
Електронний блок автоматично здійснює нагрівання плит і підтримання встановленого значення температури висушування.
Під час роботи приладу датчик температури видає сигнал, пропорційний значенню температури, яку мають плити блоку висушування. Електронний блок обробляє сигнал датчика з метою відображення фактичного значення температури плит і вироблення сигналів комутації електронагрівальних приладів. Цифровий індикатор дозволяє контролювати поточне значення температури блоку висушування зразків.