Відносно швидкий метод визначення лактози в молоці. На території України даний метод не регламентується нормативними документами.
Метод базується на здатності безбілкової сироватки молока заломлювати промінь світла, який проходить через неї, на певний кут залежно від концентрації лактози. До особливостей даного методу потрібно віднести необхідну пробопідготовку молока та те, що цей метод не регламентується нормативними документами.
Портативний цифровий рефрактометр PAL-19S
Технічні характеристики:
Характеристика | Значення |
Лактоза | Від 0,0 до 20,0% ±0,1% |
Температура | Від 10,0 до 40,0 ̊С ±0,1 ̊С |
Лактоза | ±0,2% |
Температури | ±1 ̊С |
Діапазон температурної компенсації | От 10 до 40 ̊С |
Робочий діапазон температури | От 10 до 40 ̊С |
Об’єм зразку | 0,3 мл |
Час визначення | 3 сек |
Живлення | 2 x AAA |
ТТермін служби батарейки | Близько 11000 вимірюваннь |
Захист | Захист від пилу і вологи |
Розміри і вага | 55×31×109 мм, 100 г |
Додаткові аксесуари | Ремінець STRAP Чохол PAL-CASE Силіконовий корпус |
Додатково для проведення дослідження знадобляться: із обладнання – водяна баня (до 100 ̊С), центрифуга (1000 об./хв), термостійкі центрифужні пробірки, піпетки на 1 і 5 мл, із реактивів – 4% розчин хлориду кальцію.