Рефрактометричний метод визначення лактози

Відносно швидкий метод визначення лактози в молоці. На території України даний метод не регламентується нормативними документами.

Метод базується на здатності безбілкової сироватки молока заломлювати промінь світла, який проходить через неї, на певний кут залежно від концентрації лактози. До особливостей даного методу потрібно віднести необхідну пробопідготовку молока та те, що цей метод не регламентується нормативними документами.

Необхідне обладнання:

Портативний цифровий рефрактометр PAL-19S

Технічні характеристики:

Характеристика Значення
Діапазон вимірювання
Лактоза Від 0,0 до 20,0% ±0,1%
Температура Від 10,0 до 40,0 ̊С ±0,1 ̊С
Точність вимірювання
Лактоза ±0,2%
Температури ±1 ̊С
Діапазон температурної компенсації От 10 до 40 ̊С
Робочий діапазон температури От 10 до 40 ̊С
Об’єм зразку 0,3 мл
Час визначення 3 сек
Живлення 2 x AAA
ТТермін служби батарейки Близько 11000 вимірюваннь
Захист Захист від пилу і вологи
Розміри і вага 55×31×109 мм, 100 г
Додаткові аксесуари Ремінець STRAP Чохол PAL-CASE Силіконовий корпус

Додатково для проведення дослідження знадобляться: із обладнання – водяна баня (до 100 ̊С), центрифуга (1000 об./хв), термостійкі центрифужні пробірки, піпетки на 1 і 5 мл, із реактивів – 4% розчин хлориду кальцію.

Вас також може зацікавити