Процес, що вимагає точного дотримання вимог нормативних документів.
Мета процесу – доставка в лабораторію зразка для аналізу, який покаже якісні характеристики.
Існують різні методи відбору: ручним пробовідбірником та автоматичним.
Процес, який необхідно провести ДО виконання аналізів для усереднення проби і збереження частини зразка в первісному вигляді.
Пресування необхідно для отримання проби олії з соняшнику, ріпаку та інших олійних культур при визначенні показників якості та безпеки, наприклад, кислотності (кислотного числа). Прес використовується у виробничих і науково-дослідних лабораторіях АПК.
Процес вимірювання температури при зберіганні олійних культур. Недотримання температурного режиму як одного з основних параметрів призводить до активного розвитку бактерій і цвілі в масі насіння.