Метод К’єльдаля
Метод К’єльдаля

Це не лише основний метод визначення вмісту білка в молочних продуктах, а й арбітражний метод для більшості продуктів харчування. Він регламентується в таких документах: ДСТУ 5038:2008 «Сири»; ДСТУ ISO 5549:2014 «Казеїни та казеїнати», ДСТУ 8063:2015 «Продукти молочні сухі».

Визначення фізико-хімічних показників молочних продуктів за допомогою ІЧ-аналізаторів
Визначення фізико-хімічних показників молочних продуктів за допомогою ІЧ-аналізаторів

Визначення показників молочних продуктів за допомогою аналізаторів дозволяє скоротити час дослідження та кошти на придбання необхідної реагентики (ДСТУ ISO 9622:2013 «Молоко незбиране. Визначення вмісту молочного жиру, білка та лактози. Настанова з експлуатації вимірювальних приладів для роботи в середній частині інфрачервоного спектра випромінення»).