Визначення тригліцеридів

Оцінювання профілю тригліцеридів є еталонним методом визначення автентичності молочного жиру, визнаним Міжнародною організацією зі стандартизації (ISO) та Міжнародною молочною федерацією (IDF).

ДСТУ ISO 17678:2016 «Молоко та молочні продукти. Визначення чистоти молочного жиру методом газового хроматографічного аналізування тригліцеридів (референс метод)».

Це еталонний метод для визначення чистоти молочного жиру за допомогою газохроматографічного аналізу тригліцеридів. Використовуються відмінності у складі тригліцеридів молочного жиру і окремих тригліцеридів інших жирів та олій для визначення зразків, що виходять за межі діапазону, який зазвичай спостерігається для молочного жиру. Це досягається застосуванням визначених формул тригліцеридів на основі нормованої зваженої суми окремих піків тригліцеридів, чутливих до цілісності молока. Цілісність молочного жиру можна визначити, порівнюючи результат цих формул із результатами, які раніше спостерігалися для низки зразків чистого молочного жиру. Можна виявити як рослинні, так і тваринні жири, наприклад, яловичий жир і сало.

Об’єкти досліджень:

Молоко коров’яче, масло вершкове, молоко сухе, вершки.

Обладнання: Газовий хроматограф ChroZen GC, виробник Young In Chromass, Южная Корея.

Газохроматографічні колонки, ферули і шприци для введення проби є невід’ємним компонентом аналізу жирно-кислотного складу продуктів. Фахівці ХЛР допоможуть підібрати потрібні витратні матеріали під Ваше завдання.

Обладнання для пробопідготовки:

  • Сушильна шафа: нагрівання зразка, висушування після екстракції
  • Ваги аналітичні (220 / 0,0001 г)
  • Роторний випаровувач (відгін розчинника з розчину молочного продукту)
  • Електронні піпет-дозатори (точне дозування розчинів) – три об’єми + набори наконечників