ІЧ-аналізатор борошна й зерна SpectraStar™ XT-F

Інфрачервоні (БІЧ-) аналізатори серії SpectraStar XT дозволяють швидко й точно проаналізувати зерно та продукти його перероблення за основними показниками якості – вологість, протеїн, зола, клейковина, білизна тощо. Тривалість аналізу одночасно на всі показники становить від 45 секунд.

Повний пакет для точного аналізу борошна, пшениці та субпродуктів.

NIR-аналізатор SpectraStar™ XT-F, виробництва американської компанії Unity Scientific, розроблений для млинарної та хлібопекарської промисловості, є повним пакетом для точного аналізу борошна, пшениці та побічних продуктів на лінії або в лабораторних умовах менш ніж за одну хвилину. З герметичним корпусом і сенсорним екраном SpectraStar™ XT-F є готовим до використання рішенням для млинарів та пекарів – перевіряти якість пшениці, що надходить, оцінювати технологічні потоки для забезпечення оптимальних умов подрібнення, оцінювати готовий продукт.

Параметри для борошна: волога, білок, клейковина, зола, білизна, водопоглинальна здатність, пошкодження крохмалю, реологічні показники.

Переваги для виробників борошна:

  • Швидкий аналіз вхідної сировини – пшениці, забезпечує зерно очікуваного сорту
  • Тестування потоків подрібнення в процесі виробництва збільшує вихід борошна та надає точні дані для оптимізації сумішей для специфікацій сортів
  • Тестування готової продукції гарантує відповідність вимогам кінцевого користувача

Переваги для пекарів:

  • Перевіряйте сировину, що надходить і є в процесі виробництва, на композиційні й функціональні властивості (поглинання води, пошкодження крохмалю та реологічні властивості)
  • Забезпечте постійний склад і якість, що зменшить кількість проблем із виробництвом та підвищить якість кінцевої продукції

Особливості

  • Велика база надійних калібрувань, розроблених із сотень або й тисяч зразків, щоб підтвердити вхідні інгредієнти або взяти зразки для важливих параметрів якості
  • Автономна конструкція із вбудованим комп’ютером для легкого впровадження
  • Герметичний корпус для використання у виробничих умовах
  • Створений для зручності використання; для операторів необхідна лише мінімальна підготовка
  • Розширені функції керування зразками та створення звітів роблять аналізатор готовим до вимог лабораторії
  • Герметичний корпус із 17-дюймовим сенсорним монітором для легкої роботи в лабораторіях або на виробництві
  • Комп’ютер Windows®10 Professional з SSD забезпечує легку інтеграцію в комп’ютерні мережі

Переваги

  • Отримайте важливі дані про параметри якості приблизно за 60 секунд, що дозволить швидко реагувати на зміни в продукті.
  • Простий у використанні, з графічним інтерфейсом і модульною конфігурацією, що вимагає мінімальної підготовки операторів для щоденної роботи
  • Необхідна мінімальна пробопідготовка зразка
  • Безпечний для довкілля; вимагає мінімального використання енергії без небезпечних хімічних речовин або відходів
  • Заощаджуйте витрати і зменшуйте відходи, що підвищує прибуток вашої компанії

Калібрування

SpectraStar™ XT-F поставляється в комплекті з калібруваннями, необхідними для оптимізації процесу подрібнення та кваліфікації інгредієнтів, що надходять для випічки.

Ці калібрування включають:

  • Пшениця (волога, білок, клейковина)
  • Побічні продукти (волога, білок і клейковина)
  • Готове борошно (волога, білок, клейковина, зола, білизна, водопоглинальна здатність, пошкодження крохмалю, реологічні показники)

Також доступні додаткові калібрування Unity® для окремого типу продукту, вологості, білка та/або олії. Зв’яжіться з нами сьогодні, щоб отримати список доступних продуктів.

Технічні характеристики

SpectraStar™ XT-F — це повний пакет для аналізу борошна та пшениці. XT-F містить чашу для зразків і калібрування для борошна, пшениці, насіння цільної пшениці й побічних продуктів.

Джерело світла Вольфрамова галогенова лампа (MTBF, середній час між відмовами – 10 000 год), замінюється користувачем
Режим вимірювання Відбиття або відбиття-проходження ІЧ-випромінювання
Детектори Високоефективні ультраохолоджувані детектори InGaAs із розширеним діапазоном
Оптична пропускна здатність 10,0 ± 0,3 нм
Діапазон поглинання До 3 AU
Час аналізу Близько 1 хв
Точність довжини хвилі < 0,02 нм до простежуваного стандартного еталонного матеріалу
Точність довжини хвилі < 0,005 нм
Діапазон довжин хвиль 1400–2600 нм
Кількість точок даних 1200
Повний діапазон фотометричного шуму < 20 мкАu 
Корпус інструменту Алюмінієвий із порошковим покриттям, повністю герметичний, без вентиляційного отвору або вентилятора
Відповідність міжнародним стандартам ISO 12099:2017 Animal feeding stuffs, cereals and milled cereal products – Guidelines for the application of near infrared spectrometry («Корми для тварин, зерно та подрібнені зернові продукти. Посібник із застосування спектрометрії у ближньому інфрачервоному діапазоні») ДСТУ 4117:2007 «Зерно та продукти його переробки. Визначення показників якості методом інфрачервоної спектроскопії»
Вбудований комп’ютер Windows 10 Professional, SSD-диск
Робота в мережі Сумісний із лабораторними інформаційними системами менеджменту (ЛІМС, LIMS), порт HDMI, чотири порти USB, два порти Ethernet
Температура навколишнього середовища 1–40°C
Вологість навколишнього середовища < 95% RH, < 85% RH рекомендується