facebook
Ручний апарат для визначення температури спалаху в закритому тиглі

Проста модель лабораторного обладнання, може комплектуватися газовим або масляним гнітом. Наявний цифровий вимірювач температури, управління нагріванням проводиться електронним регулятором.

отримати комерційну пропозицію

Температурою спалаху олій називають найменшу температуру, при якій пари, які з них виділяються, летючі речовини і продукти розкладання при нагріванні в суворо визначених умовах спалахують при миттєвому зіткненні з полум'ям і негайно ж гаснуть.

Цей показник характеризує:

  • Факт фальсифікації продуктів. Знаючи результати для чистих (нерозбавлених) олій та жирів, шляхом лабораторного дослідження легко виявити фальсифікат
  • Наявність або відсутність в оліях домішок органічних розчинників, які застосовуються для вилучення олії з олійної сировини шляхом екстракції

Визначення температури спалаху регламентується ДСТУ 4455:2005 в Україні та ISO 15267:1998 у світі.

Стандарти поширюються на жири тваринні та рослинні й олії і встановлюють методи визначання температури спалаху для встановлення їхньої небезпечності з точки зору виникнення вибуху за наявності залишку гексану або інших присутніх розчинників.

Для аналізу тваринних жирів та рослинних олій за вищезгаданими методиками необхідний апарат ТВЗ. Розрізняють автоматичні, напівавтоматичні та ручні апарати. Два останні відрізняються візуальним детектуванням та ручним завершенням процесу.

Ручний апарат ТВЗ-1М

Аппарат ТВЗ-1М – це прилад, виготовлений відповідно до ГОСТ 6356, що описує методику визначення температури спалаху нафтопродуктів, в тому числі й олій в закритому герметичному тиглі відповідно до стандартів.

Суть методу полягає у визначенні найнижчої температури горючої речовини, при якій в умовах випробування над її поверхнею утворюється суміш парів і газів з повітрям, здатна спалахувати в повітрі від джерела запалювання, але швидкість їхнього утворення ще недостатня для подальшого горіння. Для цього випробуваний продукт нагрівається в закритому тиглі з постійною швидкістю при безперервному перемішуванні і випробовується на спалах через певні інтервали температур.

Конструктивні особливості:

  • Цифровий вимірювач температури спалаху виключає застосування крихких ртутних термометрів
  • Електронний регулятор нагріву з візуальною шкалою в % від повної потужності
  • Гнучкий вал мішалки

Технічні характеристики:

Діапазон робочих температур, °С +30 … +360
Дискретність вимірювання температури, °C 0,1
Похибка вимірювання температури, °С ± 0,5
Збіжність результатів вимірювань спалаху Відповідно до ГОСТ 6356
Швидкість обертання мішалки, об./хв. 90
Тип гніту Газовий (стандартно) або масляний (під замовлення)
Напруга живлення, В 220
Споживана потужність, Вт 800
Маса, кг 10
Габаритні розміри, мм 390х360х410
Вас також може зацікавити