facebook
Визначення фізико-хімічних показників молочних продуктів за допомогою ІЧ-аналізаторів (аналіз жиру)

Визначення показників молочних продуктів за допомогою аналізаторів дозволяє скоротити час дослідження та кошти на придбання необхідної реагентики (ДСТУ ISO 9622:2013 «Молоко незбиране. Визначення вмісту молочного жиру, білка та лактози. Настанова з експлуатації вимірювальних приладів для роботи в середній частині інфрачервоного спектра випромінення»).

отримати комерційну пропозицію

Аналізатор молочних продуктів SpectraStar™ XT-R (Unity Scientific, США)

Аналізатор SpectraStar XT-R забезпечує виняткову точність і надійність для швидкого аналізу якості твердих, сухих, пастоподібних та окремих рідких молочних продуктів.

Аналізатори SpectraStar обладнані сканувальним монохроматором, який забезпечує ідеальне співвідношення сигналу й шуму та найкращу спектральну точність. Прилад проводить швидке сканування в широкому спектральному діапазоні для точного визначення всіх компонентів у різних аналізованих зразках. В аналізаторі використовується перевірена технологія ближнього інфрачервоного випромінювання для отримання високоточних результатів у лабораторних умовах і на виробництві.

Досліджувані продукти:

Сири (твердий, кисломолочний, плавлений), масло вершкове, сухе цільне та знежирене молоко, сухі білкові концентрати (з молока чи сироватки), суміш для морозива, сухі дитячі суміші, казеїн, рідка сироватка та ін.

Основні переваги аналізатора:

  • Швидкість аналізу – 45 секунд
  • Висока точність аналізу
  • Відсутність складної пробопідготовки зразків перед аналізом
  • Немає потреби у використанні додаткового обладнання й реактивів
  • Універсальна система для аналізу будь-якого типу зразків: тверді (наприклад, сир), сухі / сипучі (суха сироватка), пастоподібні (плавлений сир), рідкі зразки (рідка сироватка)
  • Зручний та інтуїтивно зрозумілий інтерфейс
  • Компактний дизайн для роботи як у лабораторії, так і біля виробничої лінії
  • Серверна система, що дозволяє отримувати доступ до результатів аналізу в локальній мережі, а також із глобальної мережі Інтернет у будь-який час і в будь-якому місці

SpectraStar XT-R має безліч готових до використання калібрувань різних продуктів і компонентів. Калібрування постійно оновлюється для швидкого впровадження й забезпечення точних результатів у всьому асортименті аналізованої сировини та продукції.

Готові калібрування під молочні продукти

Молочні продукти Показники
Сир Сухі речовини / волога, жири, сіль, рН
Сир плавлений Сухі речовини / волога, жири, сіль, рН
Масло солоне Сухі речовини, жири, сіль
Масло вершкове Сухі речовини, жири
Суміш для морозива Сухі речовини, жири
Цільне сухе молоко Волога, протеїн, жири, лактоза
Знежирене сухе молоко Волога, протеїн, жири, лактоза
Сухий MPC 56 (концентрат молочного білка) Волога, білок / протеїн, жири, зола
Сухий MPC 70 (концентрат молочного білка) Волога, білок / протеїн, жири
Сухий WPC (концентрат сироваткового білка) Волога, білок / протеїн, жири
Казеїн Волога, білок / протеїн, жири, зола
Рідка сироватка Білки / протеїн, сухі речовини, жири
Рідкий WPC (концентрат сироваткового білка) Білки / протеїн, сухі речовини
Сухі дитячі суміші Волога, протеїн, жири

За допомогою програмного забезпечення UCal™4 можна проводити коректування готових калібрувань, або створювати власні під унікальні чи запатентовані продукти.

Технічні характеристики:

Джерело світла Вольфрамова галогенна лампа з терміном роботи 10 000 годин
Режим вимірювання Відображення або поглинання ІЧ-випромінювання
Детектор Високоефективні охолоджувані детектори InGaAs із широким спектром
Оптична здатність 10,0 ± 0,3 нм фактичний FWHM
Діапазон поглинання До 3 AU
Час аналізу 10–60 с
Точність довжини хвилі < 0,02 нм до еталонного зразка
Похибка довжини хвилі < 0,005 нм
Діапазон довжин хвиль 680–2600 нм
Кількість точок даних 1920
Повний діапазон фотометричного шуму < 20 мкAu
Корпус приладу Алюміній із порошковим покриттям, повністю герметичний
Вбудований комп’ютер Windows 10 Professional, SSD-диск
Робота в мережі Сумісність із LIMS, порт HDMI, чотири порти USB
Робоча температура 1–40°C
Вологість < 95% відносної вологості, рекомендується до < 85%