facebook
Визначення вмісту клітковини методом екстракції
Визначення сирої клітковини

Визначення загального та компонентного вмісту клітковини методом екстракції в харчових продуктах за допомогою напівавтоматичних і автоматичних систем лінійки FIWE від Velp Scientifica – це сучасне рішення для визначення клітковини відповідно до офіційних методів.

отримати комерційну пропозицію

Клітковина – це та складова продуктів рослинного походження, яка не перетравлюється. Її ще називають неперетравлюваним залишком.

Здавалося б, абсолютно непотрібна річ, але насправді цей компонент має:

  1. Споживчу цінність. Людям і тваринам необхідна певна кількість клітковини для нормального функціонування травного тракту. Її кількість необхідно ретельно контролювати. Тому що занадто велика кількість може викликати проблеми із травленням, а нестача – певні захворювання.
  2. Економічну цінність. Харчова та кормова промисловість використовують клітковину настільки, наскільки це можливо, тому що це дешевий компонент продуктів харчування.

Є різні методи визначення клітковини, але всі їх можна згрупувати в 2 категорії:

  • Визначення загального вмісту сирої клітковини
  • Визначення компонентного змісту клітковини, а саме:
    • нейтрально розчинної клітковини
    • кислотно розчинної клітковини
    • лігніну

Пропонуємо Вашій увазі напівавтоматичне та автоматичне рішення для визначення як загального, так і компонентного вмісту клітковини в харчових продуктах.

Екстрактори клітковини FIWE 3 та FIWE 6

визначення клітковини

Основні технічні характеристики

Конструкційний матеріал Нержавіюча сталь, покрита епоксидною фарбою
К-ть зразків 3 (FIWE 3) або 6 (FIWE 6)
Цифровий таймер 0–99 хв. з акустичним сигналом по закінченню відліку
Тип екстракції Гаряча та холодна
Вилучення зразку Повітряний насос
Зміна реагенту Перистальтичний насос
Температура Електронне регулювання
Реагенти та охолод. вода Роздільний вивід
Зразки Обробляються індивідуально
Кількість зразку Від 0,5 до 3 г
Відтворюваність (RSD) ± 1%
Потужність 900 Вт (FIWE 3) або 1200 Вт (FIWE 6)
Габарити  (ШxДxГ) 530x620x390 мм (FIWE 3)
760x620x390 мм (FIWE 6)
Вага 35 кг (FIWE 3)
46 кг (FIWE 6)

Автоматичний екстрактор клітковини FIWE Advance

аналізатор КЛІТКОВИНИ

Технічні характеристики

Позиція/Кількість зразків До 6-ти зразків
Кількість аналізів в день До 36-ти (Сира клітковина/Метод Веєнде)
Зразки Індивідуально обробляються
Наважка зразка Від 0,5 до 3 г
Дисплей 7'' кольоровий сенсорний екран
Межі вимірювань 0,1–100%
Повторюваність +/- 1% за вмісту клітковини 5%–30%
Підсвічування LED-підсвічування показує активні позиції
Підігрів та дозування реагентів Автоматично
Час нагрівання реагентів 5–7 хв.
Час, необхідний для доведення до кипіння 5–10 хв.
Зв'язок Хмара через локальну мережу
Інтерфейси 3хUSB (ваги, сканер штрих-коду, мишка, USB-накопичувач)
Підрахунок результатів Автоматично, внутрішній архів для зберігання даних
Бібліотека протоколів 5 стандартних методів + можливість налаштування 30 методів
Габарити (ШхГхВ) 735х420х666 мм
Вага 57 кг
Мережа 230 В – 50/60 Гц
Потужність 2100 Вт

FIWE Advance – сучасне рішення для визначення клітковини відповідно до офіційних методів. Його переваги:

  • Автоматичне визначення сирої клітковини, NDF, ADF і ADL
  • Вимагає мінімум часу оператора (близько 2 хвилин)
  • Автоматичне підігрівання і дозування реагентів забезпечує відсутність контакту з хімікатами й парами
  • Сучасні функції безпеки для забезпечення продуктивності та збільшення терміну експлуатації
  • Точний аналіз одночасно до 6-ти зразків, не вимагає контролю оператора
  • Інтуїтивно зрозумілий 7 "кольоровий сенсорний екран, що відображає всю необхідну інформацію
  • Load & Go-функція. Початок аналізу одним натисканням кнопки
  • Підключення ваг, автоматичний підрахунок і збереження результатів
  • Моніторинг та контроль приладу в будь-який час і в будь-якому місці за допомогою платформи VELP Ermes cloud
  • LED-підсвічування показує Вам активні позиції
  • Опціонально доступний сканер штрих-коду для полегшення роботи
  • Офіційні арбітражні методи: AOAC, ISO, EEC

Апарат COEX

Визначення вмісту сирої клітковини

Зразки, у яких необхідно провести визначення вмісту сирої клітковини, не повинні містити більше 5% жиру. Якщо вміст жиру перевищує 5%, повинна бути проведена його попередня екстракція із використанням ацетону, гексану або петролейного ефіру.

Апарат COEX виконує швидку екстракцію жиру безпосередньо в тих же скляних тиглях, які використовуються для FIWE 3 і FIWE 6. Це дуже зручно, оскільки користувач може почати екстракцію сирої клітковини відразу після завершення екстракції жиру.

Основні технічні характеристики

Конструкційний матеріал Нержавіюча сталь, покрита епоксидною фарбою
Тип екстракції Холодна
Потужність 120 Вт
Габарити  (ШxДxГ) 730x300x380 мм
Вага 19 кг

Тиглі

Тиглі є витратними матеріалами, і їхній термін служби значною мірою залежить від правильного використання та належного очищення. Середня тривалість життя: 20–30 аналізів. Тиглі мають пористість по класу 2 з отворами 45 мкм (40–60 мкм) (ASTM), клас C в США. Правильне використання тиглів в муфельній печі для аналізу золи і належне чищення відповідно до рекомендацій у керівництві з експлуатації мають вирішальне значення.

Поради для використання тиглів в муфельній печі:

  • Нагрівання і охолодження скляних тиглів вимагає особливої ​​обережності. Термічний удар може призвести до того, що чаша трісне (особливо в місцях підвищеної напруги, таких як з'єднання між корпусом тигля і фільтрувальним диском)
  • Температура 550 °C відповідає початку пластичного стану скла і не повинна перевищувати цей поріг
Вас також може зацікавити