facebook
Аналізатори харчових продуктів та сировини SpectraStar XT, Unity Scientific
Інфрачервоні аналізатори харчових продуктів і сировини SpectraStar XT, Unity Scientific

БІЧ(NIR)-аналізатори серії SpectraStar від американської компанії Unity Scientific – це універсальні рішення для аналізу широкого спектра харчових продуктів і кормів для тварин. За допомогою цих приладів можна аналізувати зернові та олійні культури, продукти їх переробки, сіно, силос, готові корми, молочні та м'ясні продукти, снеки та інші продукти, які можливо сканувати в режимі відображення. Список параметрів, які можуть бути визначені, – дуже широкий, але в першу чергу він включає вологу, протеїн, жир, клітковину, а також золу, кальцій і багато інших.

отримати комерційну пропозицію

Також інфрачервоні аналізатори SpectraStar XT дозволяють проводить аналіз в режимі трансфлексії (пропускання і відбиття). Таким чином, можливий аналіз зразків із високим вмістом води і/або низькою відбивною здатністю.

Одним із таких застосувань є можливість аналізу рослинного масла.

Рис. 1. Спектри зразків соняшникової олії

Які параметри можна визначати в олії за допомогою аналізаторів SpectraStar XT:

  • Волога
  • Кислотне число і вміст вільних жирних кислот
  • Пероксидне число
  • Йодне число
  • Анізидинове число
  • Вміст фосфору (у т.ч. у перерахунку на стеароолеолецитин і в перерахунку на оксид фосфору)
  • Олеїнова кислота та інші індивідуальні жирні кислоти
  • Залишковий вміст гексану в екстракційній олії
  • Нежирові домішки
  • Колір масла за йодною шкалою і за шкалою Ловібонда
  • Та інші показники

Таким чином, один ІЧ-аналізатор SpectraStar дозволяє проводити аналіз на всіх стадіях виробництва на олійноекстракційних заводах (ОЕЗах) та інших підприємствах олійно-жирової промисловості:

  1. Вхідна сировина – соя, соняшник, ріпак.
  2. Готові продукти – соняшникова олія, соєва олія, ріпакова та інші види олій.
  3. Протеїнові концентрати – макухи та шроти.
  4. Фосфатидні концентрати (лецитини).
  5. Соєва оболонка і лузга соняшника.
  6. Відходи виробництва.
  7. Продукти на основі рослинних олій – майонези, соуси, спреди (маргарин) та інші.

На багато продуктів існують готові калібрування. Також для досягнення максимальної точності можлива розробка калібрувань на основі зразків і референсних значень замовника.

Переваги використання NIR-аналізаторів SpectraStar XT:

  • Час аналізу близько 1 хвилини
  • Одночасний аналіз декількох ключових параметрів якості
  • Можливість аналізу твердих (сипких), пастоподібних і рідких зразків на одному приладі
  • Можливість використання одного приладу на всіх етапах виробництва – від аналізу вхідної сировини до готового продукту

Рис. 2. Приклади калібрувань на рослинну олію

Вас також може зацікавити