Додавання цієї речовини до молока робить його непридатним для використання у харчовій промисловості і, зокрема, для вживання населенням. ДСТУ 7356:2013 Молоко. Метод визначення пероксиду водню.
Пероксид водню додають у молоко для запобігання його згортанню під час теплового оброблення та з метою консервування молока – запобігання його псуванню під час зберігання. ДСТУ 7356:2013 Молоко. Метод визначення пероксиду водню.
Методи визначення
Кількісні:
Якісні:
Прилад CDR FoodLab® поєднує в собі термостат та фотометр для проведення визначення ряду показників у молоці та молочних продуктах. Використання готових реагентів в кюветах у поєднанні з простими аналітичними методами дозволяють швидко і легко провести аналіз зразка без необхідності процедури калібрування.
1. Скорочення часу дослідження за рахунок:
2. Надійність
Завдяки фотометричній технології на основі сучасних світлодіодних випромінювачів із фіксованою довжиною хвиль (від ультрафіолетового до видимого спектру) вимірювальна система гарантує високу чутливість, широкий діапазон вимірювань і гарну відтворюваність результатів досліджень. Результати аналізу корелюються з еталонними методами.
3. Зручність у використанні
Із CDR FoodLab® Ви зможете легко і швидко визначити:
Технічні характеристики:
Дисплей | 5,7” TFT кольоровий РК сенсорний дисплей |
Підключення | 2 USB 2.0 для перенесення бази даних виконаних тестів і оновлення програмного забезпечення 1 USB type B для технічного обслуговування і підключення до ПК 1 Ethernet (LAN) |
Внутрішнє сховище | 4 ГБ внутрішньої пам’яті для зберігання виконаних тестів |
Формат бази даних | CSV- та XML-файли, сумісні з усіма форматами баз даних (у т. ч. XLA, SQL) |
Модуль інкубації | 37 °C, окремий блок на 16 комірок |
Кількість зразків, які можна аналізувати одночасно | 16 |
Принтер | Вбудований принтер (ширина паперу – 80 мм) |
Габаритні розміри і вага | 32 x 29,5 x 13 см (L x D x H) – 2,80 кг |
Живлення | 24 В |
Техничні характеристики:
Дисплей | 4,3'' TFT кольоровий РК сенсорний дисплей |
Підключення | 1 USB type B для технічного обслуговування і підключення до ПК Bluetooth 2.1 |
Внутрішнє сховище | 4 ГБ внутрішньої пам’яті для зберігання виконаних тестів |
Формат бази даних | CSV- та XML-файли, сумісні з усіма форматами баз даних (у т. ч. XLA, SQL) |
Модуль інкубації | Вбудований у фотометричний модуль (37 °C) |
Кількість зразків, які можна аналізувати одночасно | 3 |
Принтер | Можливе підключення зовнішнього Bluetooth-принтера |
Габаритні розміри і вага | 15 x 22 x 8,3 см (L x D x H) – 0,80 кг |
Живлення | 24 В або літієва батарея (опціально) |
Вам сподобається відео:
(ДСТУ 7356:2013 Молоко. Метод визначення пероксиду водню)
Метод визначення цієї фальсифікуючої речовини базується на взаємодії пероксиду водню з калій йодидом із виділенням атомарного йоду, що дає з крохмалем синє забарвлення.
Переваги:
Особливості:
Необхідне обладнання і реактиви: плитка електрична, ваги лабораторні, піпетка, пробірки, сірчана кислота, крохмаль, калію йодид.
У пробірку наливають 1 мл молока, додають 2 краплини розчину сірчаної кислоти та крохмального розчину йодиду калію. Не перемішуючи, витримують 10 хвилин і реєструють зміну кольору у разі позитивного тесту.
Переваги:
Особливості:
Суть методу полягає у напівкількісному визначенні вмісту пероксиду водню у молоці за допомогою регентів, нанесених на тестові смужки.
Тест-смужки MQuant® являють собою зручний аналітичний продукт, що ідеально підходить для напівкількісного визначення іонів і хімічних сполук у діапазоні концентрацій від міліграмів на літр до грамів на літр. Кожна тест-смужка є мобільною лабораторією, яка займає всього кілька квадратних міліметрів, і легко поміщається у кишені. Як оціночний інструмент, тест-смужки дозволяють виконати швидку перевірку на вміст компонента в пробі без проведення довготривалого і дорогого аналізу. Контроль якості та технологічний контроль тепер може проводитися швидше.
Проведення дослідження: