Визначення пероксиду водню

Додавання цієї речовини до молока робить його непридатним для використання у харчовій промисловості і, зокрема, для вживання населенням. ДСТУ 7356:2013 Молоко. Метод визначення пероксиду водню.

отримати комерційну пропозицію

Пероксид водню додають у молоко для запобігання його згортанню під час теплового оброблення та з метою консервування молока – запобігання його псуванню під час зберігання. ДСТУ 7356:2013 Молоко. Метод визначення пероксиду водню.

Методи визначення

Кількісні:

  • CDR FoodLab

Якісні:

  • Реакція із йодидом калію
  • Тест-смужки для швидкого тестування

CDR Foodlab

Прилад CDR FoodLab® поєднує в собі термостат та фотометр для проведення визначення ряду показників у молоці та молочних продуктах. Використання готових реагентів в кюветах у поєднанні з простими аналітичними методами дозволяють швидко і легко провести аналіз зразка без необхідності процедури калібрування.

Переваги:

1. Скорочення часу дослідження за рахунок:

  • Одночасного проведення аналізу декількох зразків
  • Швидкості отримання результатів – усього за кілька хвилин
  • Режиму багатозадачності – можливість визначати кілька параметрів якості паралельно, система обробляє один аналіз і одночасно запускає інший, із можливістю повернутися до першого в будь-який момент

2. Надійність

Завдяки фотометричній технології на основі сучасних світлодіодних випромінювачів із фіксованою довжиною хвиль (від ультрафіолетового до видимого спектру) вимірювальна система гарантує високу чутливість, широкий діапазон вимірювань і гарну відтворюваність результатів досліджень. Результати аналізу корелюються з еталонними методами.

3. Зручність у використанні

  • Система може використовуватися не лише в лабораторії, а й на виробництві
  • Не потребує особливої підготовки співробітників – просте у використанні програмне забезпечення підкаже користувачеві послідовність дій крок за кроком
  • Результати досліджень розраховуються, відображаються і роздруковуються автоматично

Із CDR FoodLab® Ви зможете легко і швидко визначити:

  • У молоці: L-молочну кислоту, аміак, хлориди, лужну фосфатазу, Ɛ-фруктозо-лізин (фурозін), пероксидазу (POD), лактозу і сечовину
  • У вершках: L-молочну кислоту, аміак, вільні жирні кислоти (FFA) і перекисне число
  • У йогурті: L-молочну кислоту, аміак і лактозу
  • У сирі: L-молочну кислоту, аміак, хлориди і лактозу
  • У маслі/спредах: вільні жирні кислоти (FFA) і перекисне число
  • CDR FoodLab® Touch – калібрування на всі тести.

    Технічні характеристики:

    Дисплей 5,7” TFT кольоровий РК сенсорний дисплей
    Підключення 2 USB 2.0 для перенесення бази даних виконаних тестів і оновлення програмного забезпечення 1 USB type B для технічного обслуговування і підключення до ПК 1 Ethernet (LAN)
    Внутрішнє сховище 4 ГБ внутрішньої пам’яті для зберігання виконаних тестів
    Формат бази даних CSV- та XML-файли, сумісні з усіма форматами баз даних (у т. ч. XLA, SQL)
    Модуль інкубації 37 °C, окремий блок на 16 комірок
    Кількість зразків, які можна аналізувати одночасно 16
    Принтер Вбудований принтер (ширина паперу – 80 мм)
    Габаритні розміри і вага 32 x 29,5 x 13 см (L x D x H) – 2,80 кг
    Живлення 24 В

    FoodLab Junior Milk: калібрування на 3 тести на вибір, до комплекту входять мікропіпетки для аналізу.

    Техничні характеристики:

    Дисплей 4,3'' TFT кольоровий РК сенсорний дисплей
    Підключення 1 USB type B для технічного обслуговування і підключення до ПК Bluetooth 2.1
    Внутрішнє сховище 4 ГБ внутрішньої пам’яті для зберігання виконаних тестів
    Формат бази даних CSV- та XML-файли, сумісні з усіма форматами баз даних (у т. ч. XLA, SQL)
    Модуль інкубації Вбудований у фотометричний модуль (37 °C)
    Кількість зразків, які можна аналізувати одночасно 3
    Принтер Можливе підключення зовнішнього Bluetooth-принтера
    Габаритні розміри і вага 15 x 22 x 8,3 см (L x D x H) – 0,80 кг
    Живлення 24 В або літієва батарея (опціально)

    Дивіться відео «Контроль якості молока та молочних продуктів з CDR FoodLab»:

    Реакція із йодидом калію

    (ДСТУ 7356:2013 Молоко. Метод визначення пероксиду водню)

    Метод визначення цієї фальсифікуючої речовини базується на взаємодії пероксиду водню з калій йодидом із виділенням атомарного йоду, що дає з крохмалем синє забарвлення.

    Переваги:

    1. Не потребує вартісного обладнання.
    2. Проведення дослідження в «польових» умовах.
    3. Метод регламентується ДСТУ.

    Особливості:

    1. Використання агресивних речовин при аналізі.
    2. Неможливо визначити кількість доданого пероксиду водню.

    Необхідне обладнання і реактиви: плитка електрична, ваги лабораторні, піпетка, пробірки, сірчана кислота, крохмаль, калію йодид.

    У пробірку наливають 1 мл молока, додають 2 краплини розчину сірчаної кислоти та крохмального розчину йодиду калію. Не перемішуючи, витримують 10 хвилин і реєструють зміну кольору у разі позитивного тесту.

    Визначення пероксиду водню в молоці за допомогою тест-смужок

    Переваги:

    1. Простота проведення дослідження.
    2. Відсутність необхідності у придбанні вартісного обладнання.
    3. Портативність і висока чутливість.

    Особливості:

    1. Метод не регламентується нормативними документами.

    Тест-смужки MQuant® для визначення пероксиду водню

    Суть методу полягає у напівкількісному визначенні вмісту пероксиду водню у молоці за допомогою регентів, нанесених на тестові смужки.

    Тест-смужки MQuant® являють собою зручний аналітичний продукт, що ідеально підходить для напівкількісного визначення іонів і хімічних сполук у діапазоні концентрацій від міліграмів на літр до грамів на літр. Кожна тест-смужка є мобільною лабораторією, яка займає всього кілька квадратних міліметрів, і легко поміщається у кишені. Як оціночний інструмент, тест-смужки дозволяють виконати швидку перевірку на вміст компонента в пробі без проведення довготривалого і дорогого аналізу. Контроль якості та технологічний контроль тепер може проводитися швидше.

    Проведення дослідження:

    1. Тест-смужки надзвичайно прості у використанні.
    2. Для проведення аналізу реакційні зони змочують простим зануренням тест-смужки в досліджуваний розчин. Залишки рідини можна струсити, або видалити шляхом обертання смужки навколо стінки посудини зі зразком.
    3. Час реакції займає близько однієї хвилини. Після цього необхідно порівняти забарвлену зону смужки з кольоровою шкалою, яка надрукована на етикетці упаковки, і визначити концентрацію досліджуваної речовини.
    Вас також може зацікавити