Визначення інтенсивності термообробки сухого молока

Використовується для визначення рівня температурної обробки сухого молока за показниками денатурації сироваткових білків у процесі його виготовлення. Із підвищенням температури кількість денатурованих білків збільшується. ДСТУ ISO 11814:2005 Молоко сухе. Оцінювання інтенсивності термооброблення методом високоефективної рідинної хроматографії.

Термообробка при виготовленні сухого молока може змінюватись залежно від необхідної продукції, яка призначена для конкретного застосування. У сухому молоці із зростанням інтенсивності термічної обробки – збільшується кількість денатурованих сироваткових білків.

Суть методу полягає у виявленні неденатурованих сироваткових білків у відновленому сухому молоці за допомогою високоефективної рідинної хроматографії після кислотного осадження казеїну і денатурованих білків.

Необхідне обладнання:

Хроматограф для проведення високоефективної рідинної хроматографії із ультрафіолетовим детектором з довжиною хвилі 280 нм та колонка серії GF-250, довжиною 25 см і внутрішнім діаметром 0,94 см, або аналогічна колонка у поєднанні із передколонкою до 3 см, довжиною і внутрішнім діаметром 0,3 см, наповнена білком I-125 (Millipore Waters). Для проведення дослідження також знадобиться додаткове обладнання для пробопідготовки.

Вас також може зацікавити