Ареометричний метод визначення густини молока

Метод регламентується ДСТУ 6082:2009 «Молоко та молочні продукти. Методи визначення густини». Підходить для таких рідких молочних продуктів, як молоко, сироватка та напої на її основі, у яких густина перебуває в межах 1015–1040 кг/м3. <--delimeter--> Ареометр для молока (лактоденсиметр) – це лабораторний скляний прилад; у його верхній частині розташовується вимірювальна шкала, за якою визначають рівень густини в молоці, а в нижній – баластні речовини у вигляді свинцевого дробу або ртуті. Баласт необхідний для правильного розташування ареометра в молоці. Ареометри перед використанням проходять перевірку. Постачаються з декларацією про відповідність і паспортом.

отримати комерційну пропозицію

Окремі ареометри мають додаткову шкалу вимірювання температури речовини. Завдяки цьому отримують особливо точні результати, оскільки густина речовини безпосередньо залежить від його температури. Ареометр має певні межі похибки й високоточну вимірювальну шкалу. Це доступний багаторазовий прилад для якісних вимірювань.

Ареометр для молока і продуктів перероблення молока можна використовувати й у побутових умовах.

Технічні характеристики ареометра молочного типу АМ

Характеристики Значення
Діапазон вимірювання густини, кг/м³ 1020–1040
Ціна поділки шкали, кг/м³ 0,5
Довжина, мм 350
Матеріал скло

Технічні характеристики ареометра молочного типу АМТ

Характеристики Значення
Діапазон вимірювання густини, кг/м³ 1015–1040
Ціна поділки шкали, кг/м³ 1
Довжина, мм 350
Діапазон вимірювання температури, °С 0...+35
Ціна поділки температурної шкали, °С 1
Матеріал скло

Окрім ареометра для визначення густини молока Вам знадобляться: мірний циліндр або інша ємність для проведення аналізу, термометр.