Ареометричний метод

Ареометр для молока (лактоденсиметр) – це лабораторний скляний прилад, у верхній частині якого розташовується вимірювальна шкала, по якій визначається рівень щільності в молоці, а в нижній – баластні речовини у вигляді свинцевого дробу або ртуті. Баласт необхідний для правильного розташування ареометра в молоці. Ареометри перед використанням проходять перевірку. Поставляються з декларацією про відповідність та паспортом. Окремі ареометри мають додаткову шкалу вимірювання температури речовини. Завдяки цьому отримують особливо точні результати, оскільки щільність речовини безпосередньо залежить від його температури. Ареометр має певні межі похибки і високоточну вимірювальну шкалу. Це доступний багаторазовий прилад для якісних вимірів. Ареометр для молока і продуктів молочної переробки можна використовувати і в побутових умовах.

Технічні характеристики ареометру молочного типу АМ:

Характеристики Значення
Діапазон вимірювання густини, кг/м3 1020...1040
Ціна поділки шкали, кг/м3 0,5
Довжина, мм 350
Матеріал Скло

Технічні характеристики ареометру молочного типу АМТ:

Характеристики Значення
Діапазон вимірювання густини, кг/м3 1015...1040
Ціна поділки шкали, кг/м3 1
Довжина, мм 350
Діапазон вимірювання температури, °С 0...+35
Ціна поділки температурної шкали, °С 1
Матеріал Скло

Окрім ареометра для визначення густини молока Вам знадобляться: мірний циліндр або інша ємність для проведення аналізу, термометр.

Вас також може зацікавити