Як приготувати «Лабораторне олів’є»?
Ділюсь ексклюзивним рецептом :-)
Беремо лабораторну баню ємністю 8–10 літрів. Штативи не потрібні, а от кришка не завадить.
Наповнюємо водою, встановлюємо температуру на 100 °С і завантажуємо картоплю, моркву (звісно, перевірені на відсутність нітратів).
Лайфхак: йоржик для миття циліндрів чудово вимиває овочі!
Хвилин за тридцять відправляємо до овочів яйця. Порада: якщо бажаєте провести свята весело, бажано обирати яйця без сальмонел!
Дістаємо з автоклава законсервовані й ефективно простерилізовані горошок та огірки.
Млин із чашею для подрібнення зразків середньої пружності чудово впорається з однорідною нарізкою. Проте якщо Ви поціновувач Old school – шпатель у поміч, ну й лаборант, який побив цьогоріч найбільше посуду!
І, звісно, майонез – Ви не уявляєте, яка дрібнодисперсна стійка емульсія виходить із застосуванням верхньопривідної мішалки. Тільки обережно з обертами – ми відмивали стіни три години!!!
Все змішайте – і смакуйте! Не забудьте добре вимити обладнання й посуд, щоб випробування 2024 року не почалися з неочікуваних сюрпризів.
P. S. Матеріал несе виключно розважальний характер і не закликає до дій! Хоча… :-)
Щасливого Нового року й неймовірних відкриттів у світі лабораторних випробувань!
До зустрічі у 2024 році!
Ірина Кіріна
Керівник відділу галузевих експертів компанії ХЛР