Святкуємо Новий рік – готуємо «Лабораторне олів’є»!

Святкуємо Новий рік – готуємо «Лабораторне олів’є»!

Новий рік – це свято особливого настрою! Лабораторії всіх напрямів набувають святкового вигляду – конфеті з архівних журналів, ялинки з штативів із пробірками й круглодонними колбами і, звісно, вогник в очах від залишків спирту для протирання оптики :-) А я хочу поділитися рецептом із власного лабораторного минулого. Тож готуємо «Лабораторне олів’є»!

Як приготувати «Лабораторне олів’є»?

Ділюсь ексклюзивним рецептом :-)

Беремо лабораторну баню ємністю 8–10 літрів. Штативи не потрібні, а от кришка не завадить.

Наповнюємо водою, встановлюємо температуру на 100 °С і завантажуємо картоплю, моркву (звісно, перевірені на відсутність нітратів).

Лайфхак: йоржик для миття циліндрів чудово вимиває овочі!

Хвилин за тридцять відправляємо до овочів яйця. Порада: якщо бажаєте провести свята весело, бажано обирати яйця без сальмонел!

Дістаємо з автоклава законсервовані й ефективно простерилізовані горошок та огірки.

Млин із чашею для подрібнення зразків середньої пружності чудово впорається з однорідною нарізкою. Проте якщо Ви поціновувач Old school – шпатель у поміч, ну й лаборант, який побив цьогоріч найбільше посуду!

І, звісно, майонез – Ви не уявляєте, яка дрібнодисперсна стійка емульсія виходить із застосуванням верхньопривідної мішалки. Тільки обережно з обертами – ми відмивали стіни три години!!!

Все змішайте – і смакуйте! Не забудьте добре вимити обладнання й посуд, щоб випробування 2024 року не почалися з неочікуваних сюрпризів.

P. S. Матеріал несе виключно розважальний характер і не закликає до дій! Хоча… :-)

Щасливого Нового року й неймовірних відкриттів у світі лабораторних випробувань!

До зустрічі у 2024 році!

Ірина Кіріна

Керівник відділу галузевих експертів компанії ХЛР

зв'язатись з експертом

Оцініть, будь ласка, корисність матеріалу для Вас
48.69%
Корисно 6 Не корисно 1
Поділіться статтею з колегами
Коментарі ()
додати коментар