facebook
Халяль і лабораторний контроль

Халяль і лабораторний контроль

Працюючи в певній сфері тривалий час, ти починаєш мислити трохи шаблонно. І як же це круто, коли неочікувано відкриваються нові горизонти! Саме так, випадково, я дізналася про нюанси контролю якості для продукції, яка відповідає законам шаріату…

Наша компанія брала участь у галузевому форумі, присвяченому тваринництву. До слова, обожнюю такий формат, бо саме живе спілкування з клієнтами дає змогу почути, зрозуміти їхні «болючі» місця і, зі свого боку, допомогти вирішити завдання. Традиційно на своєму стенді ми представили обладнання для контролю якості кормів, газоаналізатори для моніторингу атмосфери в місцях утримання тварин, прилади й реагенти для контролю здоров’я. Серед іншого були й тести на тільність, які допомагають швидко виявити, чи вагітна корова (посилання на них залишу нижче).

У нас зав’язалася жива розмова з клієнтом про те, що ці тести – ідеальне й швидке рішення для них. При цьому клієнт наголосив, що потреба в таких тестах велика. І тут я неймовірно здивувалася. Навіщо багато тестів? Невже таке велике поголів’я і така кількість вагітних корів? Відповідь мене трохи шокувала.

Виявилось, що під час виробництва халяльного м’яса перед забоєм необхідно переконатися, що корова не вагітна. Інакше це величезний гріх – споживати її м’ясо. От і мусять прихильники халялю постійно контролювати продукт.

Після цього випадку для мене розпочався період активного вивчення теми – штудіювання законодавства, аналіз безлічі статей, розбір нюансів сертифікації щодо продукції халяль…

Усе це вилилося в статтю, яку ми вже завтра опублікуємо на apk.hlr.ua. Дочекайтеся!

Корисні посилання

Стаття «Що таке халяль і як його контролюють?»

Презентація «Рішення для виробництва та контролю якості продукції халяль»

Експрес-тести для визначення вагітності у корів Idexx Alertys OnFarm

Якщо у Вас виникли питання – тисніть «Зв’язатися з експертом».

Ірина Кіріна,

куратор галузевих експертів ХЛР

зв'язатись з експертом

Оцініть, будь ласка, корисність матеріалу для Вас
43.85%
Корисно 3 Не корисно 0
Поділіться статтею з колегами
Коментарі ()
додати коментар