Ідеальний помічник для аграрія – пробовідбірник зерна Vignoli

Ідеальний помічник для аграрія – пробовідбірник зерна Vignoli

Друзі, партнери, вітаю!

За останній рік ми поставили більше автоматичних пробовідбірників зерна Vignoli, ніж за весь попередній час співпраці із цим відомим італійським виробником. Чому? Все просто! Аграрії «розпробували» автоматичний пробовідбір, який надійно страхує від прийому неякісного зерна. А ще це зручний помічник для збільшення пропускної здатності приймальних лабораторій.

Наші фахівці раніше готували різноманітні статті й новини про технічні аспекти цього обладнання, його особливості, щупи тощо, а нещодавно зняли і відео. Усі ці матеріали я зібрав у кінці допису. Але зараз хочу поділитися з Вами практичним досвідом нашої компанії зі впровадження автоматизованих систем відбору проб зерна на агропідприємствах України.

ХЛР уже багато років дотримується ініціативи забезпечення власних клієнтів найкращими пробовідбірниками зерна: від пошуку надійного виробника, до вдосконалення послуг сервісної підтримки та створення складу запасних частин. Після встановлення пробовідбірника технічні питання щодо експлуатації оперативно вирішуються сервісними спеціалістами. Крім того, наші інженери мають досвід у розробці опціональних систем під вимоги клієнта: автоматизація відбору, контроль переміщення автомобілів чи повернення проби зерна.

Найголовнішими нашими напрямами з удосконалення роботи автоматичних пробовідбірників є:

  • Автоматизація відбору зерна й автоматизоване управління переміщеннями автомобілів, що полегшує роботу операторів і збільшує пропускну здатність приймальних лабораторій.
  • Забезпечення занурення щупа до низу кузова автотранспорту, причому без механічних пошкоджень агрегату й дна машини.
  • Отримання репрезентативної проби. Не всі автоматичні пробовідбірники зерна здатні кількісно передати вміст смітної та зернової домішок, зазвичай параметри завищені.

Щуп – усьому голова

Чому вміст домішок значний, хоча візуально зерно чисте? Під час роботи однопотокового щупа найперше засмоктується дрібне сміття, бо воно легше, а під час роботи шнекових щупів зерно часто обрушується, збільшуючи домішку. Доведено на практиці, що саме двопотоковий і щілинний щупи майже не пошкоджують зерно та роблять процес автоматичного відбору зерна максимально репрезентативним.

Чому ж ми вважаємо двопотоковий щуп кращим від щілинного? Бо він забезпечує відбір зерна із найнижчого шару, яке зазвичай і є найзабрудненішим.

Пробовідбір з Vignoli надійно страхує від прийому неякісного зерна й відповідає вимогам ДСТУ ISO 13690:2003, ДСТУ 4601:2006, EN ISO 24333-2010.

P. S. Буквально нещодавно на підприємстві, де ми тільки-но встановили пробовідбірник Vignoli, виявили фальсифікацію у великій партії соняшнику: на дні кузова було «заховане» вологе зерно. У підсумку: задоволений клієнт, який не заклав на зберігання вологе зерно й не зазнав збитків.

Корисні посилання:

Детальніше про стаціонарні автомобільні пробовідбірники зерна Vignoli

Стаття «Автоматичний автомобільний пробовідбірник зерна: робимо розумний вибір»

Стаття «Який щуп вибрати: порівнюємо чотири види щупів автоматичних пробовідбірників»

Відео

<

Євгеній Іваницький

Експерт галузевої групи «Агро»

зв'язатись з експертом

Оцініть, будь ласка, корисність матеріалу для Вас
43.85%
Корисно 3 Не корисно 0
Поділіться статтею з колегами
Коментарі ()
додати коментар