Ідеальне подрібнення зернових для їх подальшого аналізу

Ідеальне подрібнення зернових для їх подальшого аналізу

Зернові та олійні культури мають величезне значення для життя й господарської діяльності людини. Тому сучасна зернова промисловість вимагає суворого тестування, коли йдеться про якість і безпеку зерна.

Надійний і точний аналіз можна гарантувати лише відтворюваною підготовкою зразків. Тому подрібнення й гомогенізація є одним із найважливіших етапів пробопідготовки до оцінювання якості зерна та борошна. По суті, цей процес перетворює лабораторний зразок на репрезентативний екземпляр з однорідною аналітичною тонкістю.

Фахівці ХЛР підібрали найсучасніші млини компанії FRITSCH (Німеччина), що подрібнюють лабораторні проби сільськогосподарських культур та продуктів їх перероблення, для подальшого контролю якості. Ці рішення допоможуть підготувати зернові до перевірки вологості, білків, олійності, волокон, вітамінів або мінералів.

Роторний млин зі змінною швидкістю Pulverisette 14 classic line

Цей млин ідеально подрібнює для подальшої ІЧ-спектроскопії, визначення загального вмісту азоту за К’єльдалем або Дюма, виявлення та ідентифікації ГМО. Прилад забезпечує ефективне подрібнення з можливістю регулювати гранулометричний склад зразка завдяки змінним кільцевим ситам. З огляду на основні аспекти, цей млин допоможе подрібнити культуру до розміру 0,5 мм (< 50 %), уникнути перехресного забруднення й запобігти термічному пошкодженню зразка, які можуть значно вплинути на подальші результати аналізу.

Універсальний різальний млин Pulverisette 19

Прилад рекомендований для розмелювання шроту, лузги соняшника, самого соняшника й решти продуктів перероблення зернових і олійних культур. Млин забезпечує подрібнення зразка за принципом різання ножицями, кінцева тонкість помелу регулюється змінними ситовими вставками. Для простоти очищення в ньому повністю знімається кришка й відкидається вся верхня частина корпусу, що значно збільшує швидкість оброблення зразків. Є можливість відведення проби циклонними сепараторами.

Ножовий млин Pulverisette 11

Pulverisette 11 – лабораторний ножовий млин для подрібнення зерна, насіння, насіння олійних культур і хмелю. Він забезпечує потужне подрібнення й гомогенізацію до 1400 мл, швидке кріогенне подрібнення. Прилад працює у звичайному, реверсному й переривчастому режимах. Розмельна гарнітура, що контактує зі зразком, підлягає автоклавуванню. Поєднує два млини в одній одиниці – адаптер для одноразових розмельних чаш. Pulverisette 11 – стандартне рішення для ПЦР-лабораторії.

Різальний млин Pulverisette 29

Для подрібнення невеликої кількості зразків зернових культур і насіння радимо саме цей лабораторний млин. Він недорогий, компактний і абсолютно простий у використанні, очищується від забруднень за кілька простих кроків. Pulverisette 29 забезпечує ідеальне подрібнення для подальшого контролю вмісту вологи, сирої клітковини, вмісту золи і для ІЧ-спектроскопії. Зразок подрібнюється без втрати вологи, а кінцева тонкість помелу регулюється змінними ситовими вставками.

З технічними характеристиками усіх млинів Ви можете ознайомитися тут. Якщо виникли запитання – звертайтеся!

Оцініть, будь ласка, корисність матеріалу для Вас
56.55%
Корисно 5 Не корисно 0
Поділіться статтею з колегами
Коментарі ()
додати коментар
Вас також може зацікавити