ІФА у ветеринарії
д-р Олексій Колбасенко – представник IDEXX

Імуноферментний аналіз у ветеринарії

IDEXX була заснована як невелике підприємство в південній частині штату Мен у 1984 році. Сьогодні компанія є глобальним лідером в галузі діагностики і забезпечення здоров'я сільськогосподарських тварин і птиці. Близько 4800 співробітників працюють в більш ніж 60 регіонах по всьому світу. Вони спільно з лабораторіями та ветеринарними фахівцями розробляють програми діагностичних досліджень і співпрацюють з сільськогосподарською галуззю з технічних і практичних питань.

Основна мета компанії – розробка сучасних і надійних технологій для діагностики інфекційних захворювань в сільському господарстві. На даний момент в розпорядженні фахівців є понад 130 різних тестів IDEXX на більш ніж 50 різних інфекційних захворювань птиці, свиней, рогатої худоби і коней. Використовуючи тест-системи IDEXX, лабораторії та ветеринарні фахівці мають можливість отримати швидкі, надійні й високоточні результати. При цьому до мінімуму зводиться необхідність повторного тестування і з'являється можливість точного встановлення діагнозу і прийняття обґрунтованого і впевненого рішення по боротьбі із захворюванням. 

Компанія надає велике значення постійному контакту із ветеринарними фахівцями на підприємствах, співробітниками лабораторій, державними установами та службами, що відстежують епізоотологічну обстановку в регіонах. Це дозволяє обмінюватися досвідом, отримувати інформацію про потреби фахівців і оперативно реагувати на запити ринку. Одним із найважливіших завдань IDEXX є допомога в інтерпретації результатів, навчання співробітників, надання сервісних послуг і досягнення довірчих і партнерських відносин з ветеринарними фахівцями і підприємствами.

Ще не так давно діагностичні тест-системи IDEXX в силу своєї вартості були доступні тільки науковій спільноті і провідним сільгосппідприємствам, які потребують абсолютно точних і незаперечних результатів досліджень. Зараз елітна діагностика IDEXX доступна кожному підприємству і кожній лабораторії. У ветеринарних фахівців з'явилася можливість використовувати тест-системи, що визнані в усьому світі і дають максимально достовірні результати, яким Ви можете довіряти.

ЦІЛІ ТА ПРИНЦИПИ IDEXX

01

БУТИ І ЗАЛИШАТИСЯ ЛІДЕРОМ НА РИНКУ

Сильне прагнення до успіху, бажання і здатність бути провідною компанією на ринку ветеринарної діагностики. Компанія досягла виключного і стійкого фінансового благополуччя, створюючи відмінні за якістю продукти для ветеринарної діагностики для наших клієнтів і наших партнерів по всьому світу.

02

ПЕРЕВЕРШИТИ ОЧІКУВАННЯ НАШИХ КЛІЄНТІВ

Потреби клієнтів є основним центром уваги й діяльності компанії. Бренд пропонує і обслуговування, і навчання. Активно прислухається до клієнтів і будує з ними довгострокові та взаємовигідні партнерські відносини.

03

ЦІНУЮТЬ І ПІДТРИМУЮТЬ СПІВРОБІТНИКІВ

У компанії ставляться один до одного чесно, з довірою і повагою. Приділяють велику увагу співпраці, відкритому спілкуванню, чіткому прийняттю рішень та індивідуальній відповідальності. Пропонують співробітникам широкі можливості для навчання, внесення свого вкладу в розвиток компанії і активного одержання вигоди з отриманих результатів.

04

ІНТЕЛІГЕНТНЕ ВТІЛЕННЯ ІННОВАЦІЙ

Потреби і очікування клієнтів передбачаються заздалегідь, знаходяться рішення для створення простих і інтуїтивно зрозумілих продуктів для діагностики і послуг найвищої якості та споживчої цінності. Виробник шукає натхнення всередині компанії та за її межами і, використовуючи гнучкість і далекоглядність, впроваджує найкращі ідеї і технології з усіх існуючих у світі.

05

ЗАОХОЧЕННЯ ПІДПРИЄМНИЦЬКОГО ДУХУ

Успіх ґрунтується на здатності виявляти пріоритети і нові можливості на ринку і перетворювати їх на капітал. Виробник заохочуємо ініціативу, творчий підхід і усвідомлену готовність до ризику в поєднанні з ретельним плануванням і точним виконанням.

06

ВНЕСОК У РОЗВИТОК СУСПІЛЬСТВА

Компанія здійснює свою діяльність з найвищими етичними стандартами в суворій відповідності із законами і правилами і усвідомлює відповідальність за навколишнє середовище.

ОСОБЛИВОСТІ ІФА-ТЕХНОЛОГІЇ IDEXX

  • Тест-системи IDEXX на основі імуноферментного аналізу є одними з найбільш чутливих і достовірних
  • Наряду із відмінною чутливістю тест-системи IDEXX мають високу специфічність, що виключає перехресні імунні реакції
  • Особливості діагностики IDEXX є відтворюваність технології ІФА, що дозволяє отримувати стабільні результати при використанні одного і того ж тест-набору протягом всього терміну його придатності
  • Реагенти наборів IDEXX готові для використання і потребують лише доведення до кімнатної температури перед дослідженням, що гарантує точність досліджень, зручність в роботі і скорочення часу на підготовку до тесту
  • ІФА IDEXX є швидким методом для якісного визначення антигенів або антитіл проти бактерій, вірусів або паразитів, а також інших білкових систем, таких як глікопротеїни, що утворюються при тільності корів
  • Для дослідження великої кількості проб є можливість комбінування тест-наборів IDEXX з автоматичними системами і прискорення тестування
  • Використання комп'ютерної програми IDEXX полегшує аналіз отриманих даних і створення графічних результатів, а також їх інтерпретацію і заключний висновок
  • Нова російськомовна програма xChekPlus IDEXX містить додаткові функції для більш комфортної і детальної обробки результатів досліджень
  • Тест-системи IDEXX сертифіковані за міжнародним стандартом ISO!

ОСОБЛИВОСТІ ІФА-ТЕХНОЛОГІЇ IDEXX

  • Планшети, покриті антигеном/антитілами
  • Позитивний і негативний контролі
  • Розчин для розведення проб
  • Кон'югат
  • Субстрат (TMB)
  • Стоп-розчин
  • Промивний концентрат

Набір простий і надійний у використанні, містить інструкцію із застосування і включає всі необхідні реагенти для проведення тесту. Перед проведенням дослідження тест-набір потрібно просто нагріти до кімнатної температури.

ОСОБЛИВОСТІ ІФА-ТЕХНОЛОГІЇ IDEXX

Для своїх тест-систем IDEXX використовує два основні формати імуноферментного аналізу:

  • Непрямий/неконкурентний формат

1 крок: Підготовка проб і реагентів.

2 крок: Внесення контролів і проб, промивання.

3 крок: Внесення та інкубація кон'югату, промивання.

4 крок: Внесення та інкубація субстрату.

5 крок: Зупинка реакції й облік результатів.

  • Блокуючий/Конкурентний формат

1 крок: Підготовка проб і реагентів.

2 крок: Внесення контролів і проб, промивання.

3 крок: Внесення та інкубація кон'югату, промивання.

4 крок: Внесення та інкубація субстрату.

5 крок: Зупинка реакції й облік результатів.

Оцініть, будь ласка, корисність матеріалу для Вас
20.65%
Корисно 1 Не корисно 0
Поділіться статтею з колегами
Коментарі ()
додати коментар
Вас також може зацікавити