Обираємо найоптимальніший спосіб контролю температури під час транспортування продукції

Контроль температури вантажу під час транспортування є життєво важливою та обов’язковою вимогою для багатьох галузей АПК. 

У той час як деякі швидкопсувні продукти можуть витримати коливання температури, інші стають небезпечними навіть за найменшого відхилення. Фермери та виробники знають, що такі відхилення температурного режиму можуть поставити їхніх клієнтів під загрозу харчового отруєння або харчових інфекцій. 

Найпоширенішими продуктами, які потребують логістики з контрольованою температурою, є:

  • Фрукти й овочі
  • Заморожені продукти, такі як морозиво
  • М’ясо 
  • Морепродукти
  • Молочні продукти
  • Квіти
  • Напої, такі як вина та спиртні напої
  • Хімічні продукти
  • Фармацевтичні продукти з контрольованою температурою, як-от вакцини
  • Дорога електроніка чи твори мистецтва

Для перевірки температури під час транспортування фахівці ХЛР мають кілька рішень:

Дата-логери від Dostmann electronic GmbH (Німеччина)

Одноразові температурні індикатори від SpotSee (США)

Переваги дата-логерів Dostmann electronic GmbH

Дата-логер LOG від Dostmann electronic – це реєстратор, що використовується для вимірювання й запису  температури (а також вологості і тиску) під час транспортування в холодовому ланцюзі, усередині термоконтейнерів або термосумок. Дата-логер – це:

  • Простота й компактність (уміщується на долоні, важить 70 г)
  • Тривале користування – розрахований на 60 000 звітів
  • Не потребує спеціального програмного забезпечення – дані автоматично зберігаються у форматі PDF
  • Використання в різних умовах завдяки широкому температурному діапазону від -40 до +70°C
  • Індивідуальне налаштування параметрів запису вимірювань
  • Високий клас захисту від пилу й вологи – IP65

Наявні також одноразові логери. Вони використовуються, коли потрібно відправити товар із суворим дотриманням температурних умов, а можливості повернути логер немає.

Переваги одноразових температурних індикаторів SpotSee

WarmMark від SpotSee – це економний одноразовий індикатор, який відстежує температуру під час транспортування й зберігання та показує, чи перебували товари в неприйнятних умовах. Переваги:

  • Ідеальний для переробників молока, виробників морозива, кондитерів (діапазон температур від -18 до +37°С)
  • Допомагає перевіряти відповідність пакування холодового ланцюга
  • Точність відображення температури ± 1°C
  • Наочність – індикатор змінює колір, якщо температура була поза необхідним діапазоном понад 48 годин
  • Економний і зручний – недорогий, встановлюється в «польових умовах», має самоклейку основу

ХЛР має величезний вибір індикаторів для транспортування, що відстежують не лише нагрівання чи перемороження, а й інші параметри: перекидання, нахил тощо. Обрати ідеальне рішення для контролю температури транспортування Вам допоможе фахівець ХЛР.

Оцініть, будь ласка, корисність матеріалу для Вас
51.01%
Корисно 4 Не корисно 0
Поділіться статтею з колегами
Коментарі ()
додати коментар
Вас також може зацікавити