Автоматизація елеваторів і найсучасніші аналізатори: ХЛР на Grain Storage Forum

Автоматизація елеваторів і найсучасніші аналізатори: ХЛР на Grain Storage Forum

У Києві з розмахом відбувся V Міжнародний Grain Storage Forum ELEVATOR. Ця масштабна подія на вітчизняному аграрному ринку зібрала більш ніж 40 фахівців зерновиробництва й суміжних галузей, а також понад 700 відвідувачів. ХЛР теж долучився до форуму, представивши найсучасніше обладнання для контролю якості в АПК і комплексні рішення для автоматизації елеваторів.

SpectraStar – зірка стенду ХЛР

Очікувано найбільш популярним на стенді «Хімлаборреактиву» став інфрачервоний аналізатор зерна й борошна SpectraStar XT від американської компанії Unity Scientific. За допомогою одного цього приладу можна швидко й достовірно визначати велику кількість показників у зерні та продуктах його перероблення: вологість, протеїн, золу, клейковину, білизну тощо. Тривалість аналізу одночасно на всі показники становить всього 45 секунд.

NIR-аналізатор SpectraStar™ XT-F розроблено спеціально для млинарної та хлібопекарської промисловості. Він є повним пакетом для точного аналізу борошна, пшениці й побічних продуктів на лінії або в лабораторних умовах. Маючи герметичний корпус і сенсорний екран, SpectraStar™ XT-F є готовим до використання рішенням для млинарів та пекарів: з ним легко перевірити якість пшениці, що надходить, оцінити технологічні потоки для забезпечення оптимальних умов подрібнення, проаналізувати готовий продукт. Інфрачервоні (БІЧ, NIR) аналізатори серії SpectraStar ХТ-R дають змогу швидко й точно проаналізувати готові корми та їхні інгредієнти.

Система аналізаторів SpectraStar XT побудована за принципом «усе в одному», включає в себе вбудований персональний комп’ютер і великий сенсорний екран. Результати аналізу відображаються на екрані й автоматично зберігаються в пам’яті пристрою. Також прилади можуть бути інтегровані в лабораторні інформаційні системи LIMS для автоматизації процесів на підприємстві та швидкого доступу до даних.

Автоматизація елеваторів

Великий інтерес учасників Grain Storage Forum ELEVATOR 2023 викликала автоматизація підприємств АПК від «Хімлаборреактив». ХЛР успішно впроваджує автоматизовані системи управління технологічними процесами для підвищення ефективності виробництва й зниження витрат.

Для нових і діючих елеваторів автоматизація від ХЛР дає:

  • Повний контроль переміщення сировини від початку до кінця технологічного процесу, що зменшує імовірність втрат сировини
  • Облік і фіксація показників якості зерна на різних етапах процесу
  • Моніторинг стану обладнання, для запобігання простоям і додатковим затратам
  • Зменшення часу на обслуговування клієнтів

Якщо Ви не змогли відвідати форум, але маєте запитання щодо представлених на ньому рішень – звертайтеся. Ми обов’язково Вас проконсультуємо.

Фотогалерея
Оцініть, будь ласка, корисність матеріалу для Вас
34.24%
Корисно 2 Не корисно 0
Поділіться статтею з колегами
Коментарі ()
додати коментар
Вас також може зацікавити