Eurofins Abraxis удосконалила швидкі тести на гербіцид гліфосат

Eurofins Abraxis удосконалила швидкі тести на гербіцид гліфосат

Контроль якості врожаю – завжди нагальне питання. А надто зараз – у самий розпал аграрного сезону. Справжніми помічниками в такий гарячий період стають швидкі тести латерального потоку, які точно та практично без пробопідготовки визначають найрізноманітніші показники у продуктах харчування, зернових культурах, кормах.

Компанія Eurofins Abraxis, провідний світовий виробник швидких тестів, нещодавно вдосконалила тести латерального потоку для визначення гліфосату. Відтепер межі визначення цього популярного гербіциду становитимуть всього 0,5 ppb.

Гліфосат – популярний, але небезпечний

Гліфосат (діюча речовина випускається під торговою маркою «Раундап») є основним компонентом найпоширеніших біологічно активних гербіцидів широкого спектра дії. Його використовують для боротьби з багаторічними бур’янами. За даними наукового журналу «Environmental Sciences Europe», гліфосат є найінтенсивніше використовуваним гербіцидом в історії хімізації сільського господарства. В Україні ця речовина теж використовується повсякчасно.

Водночас нещодавні дослідження показали, що потрапляючи в організм людини, гліфосат збільшує ризик розвитку раку, ендокринних порушень, целіакії, аутизму, впливає на еритроцити тощо. У 2015 році Міжнародне агентство з вивчення раку віднесло гліфосат до «ймовірно канцерогенного», Група 2А. Потрапляючи у ґрунт, гліфосат спричиняє забруднення поверхневих та ґрунтових вод, ерозію та вилуговування.

Саме тому в Європейському Союзі вміст гліфосату у продуктах харчування регулюється згідно Reg. (EU) №293/2013. Вітчизняні аграрії, що прагнуть виготовляти безпечну продукцію, теж мають контролювати вміст гліфосату.

Швидкі тести – зручно і достовірно

Тести латерального потоку від Eurofins Abraxis призначені для визначення гліфосату в найкоротші терміни оператором без досвіду роботи в лабораторії. Віднині межі визначення у воді становитимуть 0,5 ppb, що робить їх ще більш чутливими та достовірними. Тести дають можливість визначати гліфосат у продуктах харчування та інших матрицях – пшениці, ячмені, вівсі, злакових, гранульованому цукрі, зерні зеленої кави, меді, сочевиці, пасті, сої, білій квасолі.

Менш ніж за годину Ви отримаєте надійний результат за невисокою собівартістю та практично без пробопідготовки.

Діапазон визначення гліфосату в різних матрицях за допомогою тестів Eurofins Abraxis

Матриця Діапазон визначення, ppb
Ячмінь 10–400
Злакові 10–400
Гранульований цукор 25–1000
Зерна зеленої кави 10–400
Мед 80–3200
Сочевиця 10–400
Овес 10–400
Паста 10–400
Соя 10 - 400
Вода 0,5–20
Пшениця 10–400
Біла квасоля 10–400

Виникли питання? Звертайтесь до фахівця ХЛР: info@apk.hlr.ua.

Оцініть, будь ласка, корисність матеріалу для Вас
56.55%
Корисно 5 Не корисно 0
Поділіться статтею з колегами
Коментарі ()
додати коментар
Вас також може зацікавити