HLR на IX Форумі пивоварів і рестораторів

Крафтові пивовари – нові партнери ХЛР: підсумки ІХ Форуму пивоварів і рестораторів

Як має проходити форум пивоварів? Напевно, жваво, гамірно та з дегустаціями. Так і було на ІХ Форумі пивоварів і рестораторів, що відбувся днями у с. Ясногородка Київської області та зібрав близько сорока виробників крафтового пива. Попри неформальну атмосферу, програма заходу була насиченою: конференції, виставки-презентації, тематичні секції з обговоренням найактуальніших для пивоварів питань. ХЛР цьогоріч вперше взяла участь у заході.

«Ми  плідно співпрацюємо з пивоварами. Зазвичай це крупні виробники, великі заводи. Та зараз активно розвивається крафтове пивоваріння, відкривається багато нових підприємств зі своїми невеличкими лабораторіями, які, тим не менш, мають ретельно контролювати якість готової продукції. От ми і хотіли зрозуміти, що допоможе крафтовикам контролювати якість, запропонувати їм оптимальні рішення», – розповіла Наталя Чуста, керівник галузевої групи «Вторинна переробка продуктів».

Через карантин кількість учасників була обмежена. Але окрім пивоварів у форумі взяли участь і виробники сидру та снеків – м’ясних виробів, сирів, чіпсів тощо.

Усіх учасників, незалежно від спеціалізації, надзвичайно зацікавив аналізатор активності води AquaLab від компанії METER Group. Саме від цього показника напряму залежить термін придатності продукції. Вода впливає на консистенцію і структуру харчових продуктів, зовнішній вигляд, смак, енергетичну цінність. Водночас вона є джерелом розвитку мікроорганізмів, ріст яких потрібно контролювати. Обладнання AquaLab надає швидкі та точні результати активності води менш ніж за 5 хвилин.

Чистоту поверхонь фахівці ХЛР радили досліджувати за допомогою зручних, точних та якісних люмінометрів від Kikkoman Corporation, Японія.

Для контролю якості пива ХЛР запропонувала експрес-аналізатор CDR BeerLab®, який швидко та при цьому достовірно проводить хімічний аналіз ключових показників хмільних напоїв.

Спілкування з пивоварами та іншими учасниками форуму показали, що ХЛР має що запропонувати виробникам галузі, аби їхня продукція завжди була якісною.

Фотогалерея
Оцініть, будь ласка, корисність матеріалу для Вас
34.24%
Корисно 2 Не корисно 0
Поділіться статтею з колегами
Коментарі ()
додати коментар
Вас також може зацікавити