Вибираємо люмінометр з розумом
 

Вибираємо люмінометр з розумом

Ви напевно знаєте про необхідність контролю санітарного стану виробництва і відповідності вимогам системи НАССР. В якості оптимального рішення для експрес-контролю чистоти поверхонь ми пропонуємо люмінометр. Прийшов час розібратися, якими бувають люмінометри, чим відрізняються і на що звернути увагу при виборі.

Принципово всі люмінометри працюють однаково: вимірюють інтенсивність світіння, яке виникає при попаданні зразка в реагент. Однак відмінності в способах виявлення і обробки інформації у різних виробників роблять одні прилади більш придатними для таких цілей, а інші – менш.

РОЗБЕРЕМОСЯ, ЩО ВІДРІЗНЯЄТЬСЯ У РІЗНИХ ВИРОБНИКІВ І НА ЩО ЗВЕРТАТИ УВАГУ ПРИ ВИБОРІ.

  • Спосіб виявлення забруднення. Більшість виробників аналізують тільки АТФ, забуваючи про продукти його деградації: АДФ і АМФ. Наприклад, SystemSure від Hygiena і Clean-Trace від 3М заточені тільки під АТФ. А люмінометр від Kikkoman дозволяє виявити АТФ + АДФ або АТФ + АДФ + АМФ залежно від використовуваних свабів. Аналіз продуктів деградації АТФ дозволяє виявляти не тільки живі активні мікроорганізми, а й ослаблені, а також залишкові кількості інших забруднень органічного походження.
  • Налаштування та програмування. Будучи портативним приладом, люмінометр постійно кочує з рук в руки і буває у всіх критичних точках виробництва. При цьому важливо відслідковувати, хто і де відбирав зразок і які результати отримав. Програмне забезпечення всіх сучасних люмінометрів дозволяє відстежити і зберегти всю цю інформацію, але зручність внесення попередніх даних і налаштування – відрізняються у різних люмінометрів. Деякі прилади програмуються тільки вручну за допомогою декількох кнопок на приладі, інші дозволяють провести всі маніпуляції на комп'ютері і просто завантажити налаштування в люмінометр. При виборі виробника радимо Вам спробувати запрограмувати кілька різних приладів і вирішити, який із варіантів для Вас зручніше. Про те, як програмувати Lumitester Smart від Kikkoman, дивіться відео. Або приїжджайте до нас власноруч протестувати Lumitester Smart.
  • Спосіб зберігання інформації. Існують два принципових підходи до зберігання інформації: в пам'яті приладу і в хмарному сховищі. Обидва варіанти мають переваги і недоліки. З одного боку, зберігання в хмарі врятує дані, якщо пошкодиться прилад або невмілий оператор видалить результати. З іншого боку, щоб використовувати хмарне сховище, прилад необхідно підключати до інтернету, що не завжди можливо.
  • Сервісне обслуговування. Прилади прості в обслуговуванні, розроблені спеціально для роботи в цехах, а тому практично не виходять з ладу. Але, як і будь-яке обладнання, вимагають періодичної перевірки коректності роботи. Деякі виробники для цих цілей використовують радіоактивні стандарти, що значно ускладнює проведення перевірки локальними дистриб'юторами. У випадку з люмінометр Lumitester від Kikkoman таких проблем не існує. Провести перевірку працездатності, очищення та калібрування Ви можете в нашому сервісному центрі в м. Бровари.

Відео «Швидкий контроль гігієни з люмінометрами Kikkoman»

Найменування Smart
Використовувані реагенти LuciPack Pen, LuciPack Pen-AQUA, LuciPac A3 Surface, LuciPac A3 Water
Результат вимірювання Relative Light Units (относительные световые единицы)
Діапазон вимірювань RLU 0–999999
Час вимірювання 10 сек.
Кількість комірок пам’яті 2000
Автоматичне калібрування нуля Вбудована функція
Температурна компенсація Вбудована функція
Автоматичне відключення 10 хв.
Монітор Органік LED
Передача даних Через кабель USB, Bluetooth
ПЗ Сумісне з Windows Vista, 7,8,10, Android, iOS
Мобільний додаток Будь-який пристрій на базі Android, iOS
Хмарне сховище Персональне для кожного приладу
Обробка бази даних Підключення до ПК через USB, збережений файл Exel, мобільний додаток через Bluetooth або мережу інтернет
Електроживлення 2 батареї, розмір AA
Розміри 65 x 176 x 40 мм
Вага 255 г (без батарейок)

Виникли питання або хочете побачити прилади в роботі? Напишіть нам info@apk.hlr.ua або зателефонуйте за номером +380 (68) 023-96-94.

Оцініть, будь ласка, корисність матеріалу для Вас
34.24%
Корисно 2 Не корисно 0
Поділіться статтею з колегами
Коментарі ()
додати коментар
Вас також може зацікавити