Новинкf в продуктовому портфелі ХЛР – поживні середовища FastOrange® від німецької компанії PIKA Weihenstephan GmbH. Призначені для мікробіологічного контролю в пивоварінні, середовища FastOrange® дозволяють швидко й точно ідентифікувати потенційно небезпечні мікроорганізми.
PIKA Weihenstephan GmbH адаптувала і вдосконалила поживні середовища спеціально для потреб пивоварної та виноробної промисловості, а конкретно для пошуку бактерій і дріжджів, що можуть спричиняти псування продукту.
Тестування зразків напоїв відрізняється від тестування харчових продуктів навіть за методом відбору проб, і саме ці нюанси були враховані PIKA в їхній еволюційній лінійці середовищ FastOrange®. Усі середовища постачаються готовими до використання й не потребують попередньої підготовки, зокрема стерилізації.
Поживні середовища FastOrange®
Серія FastOrange® включає кілька видів поживних середовищ, кожне з яких призначене для специфічного виявлення певних мікроорганізмів:
Кожне з цих середовищ забезпечує чітку зміну кольору за присутності цільових мікроорганізмів, що дозволяє швидко й точно ідентифікувати потенційні проблеми.
Усі технологічні зразки, від маточної культури дріжджів до готового продукту, можна легко проаналізувати за допомогою простого методу. Зразки змішуються з бульйоном PIKA FastOrange® B та інкубуються за кімнатної температури (25 °C) або висіваються штрихом на чашку з агаром FastOrange® B, якщо потрібні колонії.
Про виробника
PIKA Weihenstephan GmbH – німецька компанія, заснована у 2000 році на базі технічного університету Мюнхена у Ваєнштефані. Виробник спеціалізується на розробленні й виробництві систем для виявлення мікроорганізмів, зокрема на основі ПЛР-технологій. Продукти серії FastOrange® з 2021 року входять до офіційних методів ASBC та EBC як міжнародні стандартні методи виявлення організмів, що спричиняють псування пива.